Afbeelding
Archief

Geen nieuwe coronapatiënten uit Ouder-Amstel opgenomen in het ziekenhuis

4 april 2020 om 13:25 Corona

OUDER-AMSTEL Sinds het uitbreken van de epidemie zijn vier personen uit Ouder-Amstel opgenomen in het ziekenhuis. Daar zijn sinds gisteren geen nieuwe gevallen meer bijgekomen.

LANDELIJK Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1651. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 164 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 336 lager dan vrijdag, toen hierover 502 meldingen binnenkwamen. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden, er zit enige vertraging in deze meldingen. Het aantal positieve testen nam met 904 toe tot 16.627.

ONTWIKKELINGEN In onderstaande grafiek vind je terug hoe het aantal geregistreerde besmettingen, overledenen en ziekenhuisopnames zich tot nu toe landelijk ontwikkeld heeft. De gegevens zijn afkomstig van het RIVM. Het RIVM deelt geen cijfers over het aantal patiënten dat weer wordt ontslagen uit het ziekenhuis.

INTENSIVE CARE Het aantal Nederlanders dat op een intensivecareafdeling ligt met het coronavirus, is gestegen tot 1360. Dat zijn er 36 meer dan vrijdag. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdagmiddag. "We zien het aantal opnames de afgelopen dagen minder snel stijgen dan vorige week, de 'social distancing' lijkt te werken. Het is dus heel belangrijk om dat voort te zetten", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Het aantal beschikbare bedden wordt in de komende dagen uitgebreid naar 2400.

BLIJF THUIS De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen, aldus het RIVM.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie