Afbeelding
Archief (pixabay)

Aantal ziekenhuisopnames wegens corona blijft stabiel in Ouder-Amstel

6 april 2020 om 14:05 Corona

OUDER-AMSTEL Sinds het uitbreken van de epidemie zijn vier personen uit Ouder-Amstel opgenomen in het ziekenhuis, daar zijn al enkele dagen geen nieuwe patiënten meer bijgekomen.

REGIO In de regio Amsterdam-Amstelland zijn sinds de laatste update 75 mensen positief getest op het coronavirus. Van deze 75 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend zeventien in het ziekenhuis opgenomen. Een van de positief geteste personen van de vorige update blijkt uit een andere regio te komen. Het totaal aantal positief geteste personen in deze regio komt daarom nu op 1143. In totaal zijn 384 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De verdeling van de vastgestelde besmettingen over de gemeenten was gisteren aan het eind van de dag als volgt: Amsterdam: 903, Amstelveen: 147, Aalsmeer: 22, Diemen: 26, Ouder-Amstel: 13, Uithoorn: 23. Van de overige patiënten moet er van zes nog de gemeente vastgesteld worden en zijn er drie passanten.

LANDELIJK Het coronavirus heeft nu zeker 1867 mensen het leven gekost in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft sinds zondag 101 nieuwe meldingen over sterfgevallen doorgekregen. De GGD'en in het land hebben 260 nieuwe ziekenhuisopnamen doorgegeven aan het RIVM, een fractie meer dan de 253 van een dag eerder.

IC CIJFERS In onderstaande grafiek vind je terug hoeveel patiënten met het coronavirus per dag zijn opgenomen op de intensive care-afdeling (IC) van ziekenhuizen en hoe dit aantal zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld. Daarnaast vind je dezelfde cijfers over het aantal overleden patiënten op de IC. Tot slot weergeeft de grafiek het aantal ziekenhuizen dat minimaal één coronapatiënt heeft opgevangen.

De gegevens zijn afkomstig van het Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Zij zijn afhankelijk van data-verstrekking van de deelnemende IC's. Door drukte in het ziekenhuis kan het zijn dat getallen niet volledig zijn of dat patiënten met vertraging worden toegevoegd aan het systeem. NICE actualiseert de cijfers meerdere keren per dag. Mensen die aan het virus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken helemaal in de statistieken.

INTENSIVE CARE Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft later op de middag een update over de situatie op de intensivecareafdelingen, waar patiënten belanden die er ernstig aan toe zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie