Afbeelding
Mylene (Pixabay)

Twee nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopname in Ouder-Amstel

11 april 2020 om 14:24 Corona

OUDER-AMSTEL Sinds het uitbreken van de epidemie zijn vijf personen uit Ouder-Amstel opgenomen in het ziekenhuis, daar is voor het eerst deze week één nieuwe patiënt bijgekomen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM over de coronacijfers. Het RIVM meldt dat het aantal coronabesmettingen in Ouder-Amstel is opgelopen van 19 naar 21. 

REGIO De GGD-Amsterdam-Amstelland heeft gisteravond geen nieuwe update gedeeld over de verdeling van het aantal coronabesmettingen in de regio rondom Amstelveen. Om te zien het het (eer)gisteren was, kijk daarvoor naar de update van gisteren.

LANDELIJK Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2643. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 132 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD's in het land.

Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. De cijfers willen dus niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 132 mensen zijn overleden. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 8386 mensen opgenomen. Dat zijn er 189 meer dan vrijdag, maar ook deze cijfers zijn niet altijd actueel. Het totale aantal vastgestelde besmettingen steeg afgelopen etmaal met 1316 naar 24.413.

Op onderstaande kaart vind je het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie