Afbeelding
Gemeente Ouder-Amstel

Langenacker: 'Gezond verstand is nu ons belangrijkste wapen'

17 juni 2020 om 14:00 Corona

OUDER-AMSTEL Wat is het fijn dat we wat meer ruimte hebben met elkaar. Ook al gaat het stap voor stap, we gaan steeds vooruit. Wennen is die nieuwe ruimte wel. Tenminste als ik moet afgaan op de drukte op onze terrassen in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Voor het weekend ging ik mee op de ronde van de Boa’s langs de horecabedrijven. En dan is snel duidelijk dat iedereen enorm zijn best doet. Overal staan pijlen voor het ‘éénrichtingsverkeer’ tussen de tafeltjes, de gezondheidsvragen worden gesteld en ook de 1,5 meter wordt gerespecteerd. Die 1,5 meter zit er bij u als inwoners en ook onze bezoekers sowieso goed in. En dat stelt me gerust. Maar het was ook rustig op straat en op de terrassen. Kennelijk is een kopje koffie drinken of een hapje eten buiten de deur nog niet onze eerste keuze. Dus je mist wel een gevoel van ‘gezellige drukte’.

DOOLHOF VAN MAATREGELEN Thuis en in de tuin is het voor iedereen, maar vooral voor de meer kwetsbare mensen, nog altijd het veiligst. Iedereen moet een weg vinden in de coronaregels. En ik kan me voorstellen dat u die regels soms als een doolhof ervaart. Het thuisblijven als je ziek bent en hoesten in je elleboog hebben we allemaal op ons netvlies. Maar wat is het juiste moment voor bijvoorbeeld dat uitgestelde dinertje of het gezellige kopje koffie met een vriend of vriendin?

GEZOND VERSTAND Ons gezond verstand is daarbij ons belangrijkste wapen. En iedereen kent zijn eigen persoonlijke situatie zelf het best. We moeten steeds bij allerlei zaken als het uitnodigen van vrienden, inkopen doen of op vakantie gaan, afwegen of en hoe het dan verantwoord is. En ik weet niet hoe u dat afgaat, maar ik merk daarbij af en toe wat tegenzin. Je wilt wel weer eens spontaan ergens langs of je mist het gesprekje in de wandelgangen op je werkplek. Dat zijn toch de momenten die een dag extra kleur geven.

WETHOUDERSPREEKUUR Met het wethouderspreekuur hadden we ook altijd zo’n spontaan moment met u. En die gesprekken hebben we gemist. Daarom zitten op dinsdag 23 juni van 17.00 – 18.00 uur de wethouders klaar bij hun telefoon. Wilt u iets bespreken, heeft u een zorg, een wens of een idee? Belt u dan naar het bestuurssecretariaat via (020) 496 21 30. U bent van harte uitgenodigd.

Het weer nodigt uit tot lekker buiten zijn. Ik hoop dat u ervan kan genieten. Houd 1,5 meter afstand en vertrouw op uw gezond verstand.

Joyce Langenacker, burgemeester

Afbeelding
advertentie
advertentie