Langenacker: 'We krijgen weer een beetje vat op het Covid-19 virus.'
Langenacker: 'We krijgen weer een beetje vat op het Covid-19 virus.' Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de Burgemeester: Op de goede weg…

11 november 2020 om 09:00 Corona

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bericht over de stand van zaken tijdens deze coronatijd.

Vandaag daalde het aantal nieuwe besmettingen tot onder de 5.000. Wat een goed begin van de week. We krijgen weer een beetje vat op het Covid-19 virus. Weliswaar stijgen de IC-cijfers nog, maar ook daar is de trend dalend. Fijn voor iedereen die zorg nodig heeft, op wat voor manier dan ook, en fijn voor onze hardwerkende zorgverleners. 

Een goed begin is naar oud Nederlands spreekwoord het halve werk. Dat bleek ook nu. Want Pfizer meldde een doorbraak in de ontwikkeling van een vaccin tegen Corona. Uit de nieuwste onderzoeksresultaten blijkt dat het vaccin aanslaat. De fabrikant concludeert dat op basis van de getallen het vaccin voor 90 procent effectief lijkt te zijn. Ze zijn dus op de goede weg.

SINTERKLAAS Ook voor de kinderen is er een positief bericht. Vanavond zag ik dat Pakjesboot 12 koers heeft gezet naar Nederland met aan boord natuurlijk Sint en zijn Pieten. ‘Hij is onderweg’. En ik heb al horen fluisteren dat de Sint ook Ouder-Amstel aan zal doen. Hoe dat dan gaat in deze Coronatijden, dat heb ik nog niet precies op mijn netvlies. Maar nu ik weet dat de boot vertrokken is, heb ik er alle vertrouwen in dat het allemaal op zijn pootjes terechtkomt. Sint is straks gewoon in Nederland en in Ouder-Amstel.

VLAGGEN Dit weekend logeerde ik bij mijn Amerikaanse schoonouders en daar konden de vlaggen uit. De Amerikaanse vlaggen natuurlijk. Wat een blijdschap nu Biden president Trump verslagen heeft. Ook daar zijn ze op de goede weg, of misschien beter op de goede weg terug naar een land, waar iedereen mee mag doen en ook minderheden belangrijk zijn. Met Biden krijgen de VS hopelijk een eerlijke leider, die de verbinding zoekt en ervoor gaat het volk te verenigen. Alle reden voor vlaggen. 

WAPENINLEVERACTIE Maar ook dichtbij huis was er positief nieuws. De politie meldde dat de wapeninleveractie van vorige week meer dan 330 wapens heeft opgeleverd. Ik nam zelf vorige week ook even een kijkje bij het politiebureau in Diemen (thuisbasis van het team Diemen-Ouder-Amstel), zelfs een enorm zwaard was ingeleverd. Mooi dat het allemaal van de straat is. En aan iedereen die een wapen heeft ingeleverd: Bedankt dat u heeft meegedaan.

WANDELNETWERK Vandaag ontving ik ook het bericht dat de aanleg van het Wandelnetwerk Amstelland is gestart. Een 300 kilometer lang netwerk verbindt straks bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten naar één groot wandelgebied. Als voorzitter van Het Groengebied Amstelland, opdrachtgever van de aanleg van dit netwerk, ben ik hier enorm trots op.  Download de app wandelnetwerk Noord-Holland en u kunt genieten van heerlijke wandelingen door landschappen bijna naast de deur.

TOT SLOT Het was een mooi begin van de week, maar laten we ons nog niet rijk rekenen. Covid-19 heeft ons al vaker verrast. Dus moeten we voorzichtig blijven, afstand blijven houden en handen blijven wassen. Maar voor nu is het heerlijk om te kunnen zeggen: we zijn op de goede weg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie