Afbeelding
Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: Glimlachen

18 november 2020 om 07:00 Corona

OUDER-AMSTEL Burgemeester Joyce Langenacker bericht over de stand van zaken tijdens deze coronatijd.

Het is weer maandag en allang donker als ik mijn pen oppak voor mijn wekelijkse bericht. Het zijn met recht de donkere en vooral natte dagen voor kerst. Ook al valt dat donkere ook weer mee. Want aan de vooravond van de bijna traditionele ‘persco’ op dinsdag zijn de cijfers van de besmettingen bemoedigend. Zelfs zo bemoedigend dat minister-president Rutte en minister de Jonge dinsdag de maatregelen van de laatste twee weken waarschijnlijk terugdraaien. Het theater, museum of de bioscoop gaan bijvoorbeeld weer open en we mogen met iets meer mensen bij elkaar zijn. De deuren van de horeca blijven nog wel dicht. Maar als we deze dalende trend vasthouden, wie weet, kunnen we dan met kerst wel weer een keertje uit eten of samen een kopje koffie drinken. Alleen het vooruitzicht, dat het misschien zou kunnen, tovert al een glimlach op mijn gezicht. En dat is een goed ding, want lachen is gezond.

VUURWERK EN CARBIDSCHIETEN Het verbod op vuurwerk geeft de echte liefhebber wat minder reden om te lachen. Maar de mensen in de zorg ontlasten gaat dit jaar voor. Creatieve alternatieven om het oudejaar uit te luiden vliegen al rond op de sociale media. Maar overstappen op carbidschieten doe dat vooral niet. In de gemeente Ouder-Amstel is het carbid schieten verboden. Bovendien zijn de risico’s voor onervaren carbidschutters enorm. Laten staan dus die melkbus!

SNEEUW VOOR DE ZON Lachen is gezond, luidt ons spreekwoord. Een team van wetenschappers heeft al 50 jaaronderzoek gedaan of die uitspraak klopt. De uitkomst? Een simpele glimlach geeft je inderdaad een blij gevoel. Natuurlijk die gekrulde mondhoeken laten je problemen niet als sneeuw voor de zon verdwijnen en snoeren zeker die irritante persoon de mond niet. Maar glimlachen verlaagt in ieder geval je stressniveau, vermindert angstgevoelens, helpt je pijn te controleren, versterkt je immuunsysteem én stelt anderen op hun gemak. En misschien nog wel het mooiste van alles: lachen is besmettelijk. Dus wie steekt u aan vandaag?

GEZOND Ik was deze week gezond bezig, want er viel veel te glimlachen. Zo waren de cijfers over de besmettingen positief, maar er was nog meer. Want vrijdag 13 november mocht ik, samen met Vera Luijendijk van Eigen Haard letterlijk de laatste hand leggen aan de muurschildering op de Saturnusflat in Duivendrecht. De medewerkers van De Strakke Hand hebben hier onder leiding van Michiel Meulemans, Mondriaan in de wijk gebracht. Ik vond het een prachtig en kleurrijk gezicht. Dat gaf me zeker reden tot glimlachen. Kijk op www.ouder-amstel.nl voor ons videoverslag. 

BIJZONDERE UITNODIGING En om mijn week helemaal goed te maken vond ik een wel heel bijzondere uitnodiging op de deurmat. Niemand minder dan Sinterklaas vroeg mij langs te komen. Hij wilde graag met mij in gesprek en wachtte op mij in het gemeentehuis. Het kon niet online, want daar was het te belangrijk voor. Hoe dat allemaal ging en wat Sint te vertellen had? Kijkt u zelf maar. Ik nodig u en vooral alle kinderen van Ouder-Amstel van harte uit op vrijdagmiddag 20 november om 16.00 uur op www.ouder-amstel.nl. En een ding kan ik vast vertellen, er valt heel wat te (glim)lachen, vooral voor de kinderen natuurlijk. Want de Sint zou de Sint niet zijn als hij niet, ook vanaf zijn thuiswerkplek en ook in coronatijden, alles helemaal onder controle heeft. Hopelijk ontlokt het ook u een glimlach.

Joyce Langenacker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie