Horeca Amstelland smacht naar einde van lockdown

13 januari 2021 om 16:00 Corona Eddie de Blieck
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."

AMSTELLAND Vorig jaar was ook voor de horeca in Amstelland een rampjaar met in totaal 22 weken gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen. Het begin van 2021 is al niet veel beter. De horecazaken zijn sinds 14 oktober alweer dertien weken dicht en gisteravond maakte premier Mark Rutte bekend dat de lockdown nog minimaal tot 9 februari verlengd wordt. Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland, houdt er al rekening mee dat de zaken ook daarna nog niet direct open kunnen. Volgens hem heeft de sector meer steun van de overheid nodig. ‘’100 procent sluiten, betekent volgens ons ook 100 procent vergoeden.” Volens hem zijn veel zaken echter nog steeds niet goed geregeld en dekt de financiële steun van de rijksoverheid lang niet alle kosten.  

Dat premier Rutte gisteravond bekendmaakte dat de lockdown tot 9 februari verlengd wordt, kwam voor Daan Kroone niet als een verrassing. “Het kabinet heeft een weg ingeslagen en houdt daaraan vast. Veel anders kunnen ze ook niet doen. Maar wat wel beter kan, is de steun en de communicatie. Als je een deel van de maatschappij uitsluit van deelnam..

PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 dec, 09:00 Kettinggesprek Tali van Eesteren-Ben Weiss: ‘Ik begeleid mensen in een moeilijke fase in hun leven’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 28 nov, 10:30 Toffe Tasjes: alles is welkom
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 21 nov, 10:30 Zorgen over lift NS-station Duivendrecht
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 nov, 09:00 Kettinggesprek Tineke Wagenaar: ‘Dit is het moment om iets anders te gaan doen’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 15 nov, 11:30 Meerderheid gemeenteraad akkoord met Begroting 2023
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 8 nov, 09:00 Kettinggesprek Fareeda Shaieb: ‘Alle stappen die je zet, brengen je op het punt waar je nu staat’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.