PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Horeca Amstelland smacht naar einde van lockdown

Corona
Foto: Eddie de Blieck
13 jan 2021, 16:00
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland: ''Veel zaken zijn nog steeds niet goed geregeld."
AMSTELLAND

Vorig jaar was ook voor de horeca in Amstelland een rampjaar met in totaal 22 weken gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen. Het begin van 2021 is al niet veel beter. De horecazaken zijn sinds 14 oktober alweer dertien weken dicht en gisteravond maakte premier Mark Rutte bekend dat de lockdown nog minimaal tot 9 februari verlengd wordt. Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland, houdt er al rekening mee dat de zaken ook daarna nog niet direct open kunnen. Volgens hem heeft de sector meer steun van de overheid nodig. ‘’100 procent sluiten, betekent volgens ons ook 100 procent vergoeden.” Volens hem zijn veel zaken echter nog steeds niet goed geregeld en dekt de financiële steun van de rijksoverheid lang niet alle kosten.  

Dat premier Rutte gisteravond bekendmaakte dat de lockdown tot 9 februari verlengd wordt, kwam voor Daan Kroone niet als een verrassing. “Het kabinet heeft een weg ingeslagen en houdt daaraan vast. Veel anders kunnen ze ook niet doen. Maar wat wel beter kan, is de steun en de communicatie. Als je een deel van de maatschappij uitsluit van deelnam..

Deel dit artikel via: