Horeca Amstelland: ‘Omzet flink gedaald na invoering coronatoegangsbewijs’

18 nov, 17:18 Corona
Eddie de Blieck
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Nederland.
Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Nederland.

AMSTELLAND De horecasector wordt zwaar getroffen door de nieuwe coronamaatregelen. Volgens Daan Kroone, voorzitter van de afdeling Amstelland van Koninklijke Nederland, gaan de omzetten bij de horecabedrijven sinds op 25 september het coronatoegangsbewijs werd ingevoerd, hard achteruit. Het vervroegen van de sluitingstijd naar 20.00 uur heeft de situatie verder verslechterd. Kroone mist de logica in het beleid. ¨We zijn niet tegen maatregelen om het virus te onderdrukken, maar we willen dat daar beter over wordt nagedacht.”

De ING Bank meldde vandaag dat de pinomzet van restaurants en cafés landelijk flink is gedaald sinds de invoering van de coronapas. Nadat de maatregel van kracht werd, daalde die omzet in oktober met 20 procent. Ook in onze regio zijn de gevolgen merkbaar. Volgens Daan Kroone past het hanteren van een toegangsbewijs niet bij het karakter van de horeca. “We staan in ons vakgebied juist voor gastvrijheid. Daar hoort het opwerpen van een drempel niet bij.” Dat klanten wegblijven komt volgens hem door een combinatie van factoren, waarbij ook angst en onvrede over de coronamaatregelen een rol spelen.

PREMIUM
Afbeelding
Overig 7 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.