Coronacrisis leidt niet tot meer vraag naar asieldieren

10 apr, 13:01 Dieren
Monique Sloep
Jack is een van de honden in het asiel waar nog een tehuisvoor  wordt gezocht
Jack is een van de honden in het asiel waar nog een tehuisvoor wordt gezocht

OUDER-AMSTEL De uitbraak van het coronavirus heeft niet geleid tot toe- of afname van de vraag naar asieldieren bij Dierentehuis Amstelveen, dat ook Ouder-Amstel in zijn werkgebied heeft. "We mogen ons gelukkig prijzen dat de doorstroming over het algemeen goed is. Dat is nu niet meer of minder dan anders," aldus Kitty van Rhijn, beheerder van Dierentehuis Amstelveen. Het asiel heeft wel net zoals alle dierenopvanglocaties van de Dierenbescherming allerlei maatregelen getroffen om te zorgen dat er zo min mogelijk mensen over de vloer komen in verband met de gezondheid van de vrijwilligers en medewerkers. Zo is de opvang gesloten voor publiek. "Men kan alleen langskomen na het maken van een afspraak."

"Het belangrijkste is nu dat de verzorging van de dieren gewoon door kan gaan. De dieren hebben eten, drinken en medische zorg nodig. De medewerkers en vrijwilligers werken in ploegendienst, zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden," aldus de beheerder

GEZELSCHAPSDIER Sommige asiels van de dierenbescherming merken momenteel dat in de huidige coronatijd meer behoefte blijkt te zijn aan een gezelschapsdier. Ook bij Dierentehuis Amstelveen was daar wel iets van te merken. "We kregen veel vragen van mensen die zich aanboden als pleeggezin voor een van onze dieren, omdat ze nu tijd over hebben. Het is voor ons echter niet haalbaar om dat te doen. Maar wel superlief natuurlijk dat mensen aan ons denken."

GEEN IMPULS Bij plaatsin..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.