Dierenasiel blijft ook in zomerperiode nog gesloten

6 jun, 10:00 Dieren
Google Streetview
Dierentehuis Amstelveen/Ouder-Amstel aan de Kostverlorenweg.
Dierentehuis Amstelveen/Ouder-Amstel aan de Kostverlorenweg.

OUDER-AMSTEL Dierentehuis Amstelveen/Ouder-Amstel blijft ook de komende zomerperiode nog gesloten. Dat laat een woordvoerder van de Dierenbescherming desgevraagd weten. Hij verwacht niet dat het asiel al eerder open kan. Door het wegvallen van essentiële stafleden was een tekort aan personeel ontstaan en daarom is het asiel sinds 1 mei dicht. Volgens de Dierenbescherming is het onder meer vanwege de voorzorgsmaatregelen die vanwege het coronavirus gelden, momenteel niet goed mogelijk om nieuwe krachten in te werken. ''Dat speelt zeker mee. Het is nu lastig om mensen in de praktijk op te leiden."  

Half april maakt de Dierenbescherming bekend dat het asiel aan de Kostverlorenweg in Amstelveen met ingang van 1 mei tijdelijk dicht ging. Volgens de organisatie was het door een combinatie van factoren niet verantwoord om de locatie Amstelveen nog langer open te houden.' In verband met het wegvallen van essentiële stafleden besloot de organisatie om de bedrijfsvoering tijdelijk stop te zetten. Volgens de woordvoerder moet in september duidelijkheid zijn, wanneer de locatie weer open kan. Hoewel de bezetting van asiels landelijk gezien terugloopt, gaat hij ervan uit dat het  Dierentehuis in Amstelveen weer open zal gaan. 

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.