De zwanenfamilie op de drempel bij de Madelief
De zwanenfamilie op de drempel bij de Madelief Hester Mager

Schade aan auto's door eigenwijze zwanenfamilie

Dieren Deel je nieuws

Sinds afgelopen zondag staat een mannetjeszwaan overdag urenlang op auto's te pikken in de Madelief in Tuindorp. Het verhaal gaat dat zwanen dat doen omdat ze zichzelf in de schittering van de auto zien en dat als bedreiging zien. Nare bijkomstigheid, het pikken resulteert in blijvende lakschade. Meerdere auto's in de Madelief zijn al beschadigd. De bewoners hebben daarom contact gezocht met de gemeente en dierenambulance. Zij hebben tot nu toe nog geen actie ondernomen.

Het zwanenkoppel waar het mannetje toe behoort woont al een aantal weken met vijf jongen in de vijver langs de Jan Benninghweg, tussen de Schoolstraat en de Madelief. Ze trekken veel bekijks van jong en oud. Je kunt ze ook moeilijk negeren, omdat ze sinds een week de drempel bij de ingang van de Madelief tot hun vaste thuisbasis hebben gemaakt. Voetgangers, fietsers en auto's rijden met een grote bocht om ze heen. En maken volop foto's en video's van dit indrukwekkende gezin.

De bewoners hopen dan ook dat het lukt de dieren weg te houden van parkeerplaatsen en opritten, zodat er niet nog meer schade ontstaat en iedereen kan blijven genieten van deze prachtige dieren.

advertentie
advertentie