Extra toestroom kittens in opvang Hoofddorp nu asiel Amstelveen/Ouder-Amstel dicht is

18 aug, 10:00 Dieren
Dierenopvang Haarlemmermeer
Afbeelding

AMSTELVEEN/HOOFDDORP Dierenopvang Haarlemmermeer is een inzamelingsactie voor kittenvoer gestart. De opvang heeft extra kleine mondjes te voeden, nu deze geconfronteerd wordt met een extra toestroom van gevonden kittens nu het asiel Amstelveen/Ouder-Amstel sinds 1 mei tijdelijk gesloten is. Voor opvang van gevonden dieren wordt nu verwezen naar het asiel in Hoofddorp.

‘’We hebben te maken met een flinke aanwas,” vertelt Petra Elbers, locatiemanager van Dierenopvang Haarlemmermeer. “Het gaat om moeders met een nestje van vier of vijf kittens, maar ook om kittens die zonder moeder zijn gevonden. Het gaat veelal om katten die in het buitengebied in de regio rond Amstelveen leven, en geen eigenaar hebben. Wij vangen ze dan op en zorgen ervoor dat ze bij een pleeggezin kunnen socialiseren zodat ze weer bij een gezin geplaatst kunnen worden.”

IN DE GROEI Vanwege de vele extra monden die er nu te voeden zijn, hoopt de Haarlemmermeerse Dierenopvang, dat ook vanuit onze regio donaties komen. ‘’Omdat ze in de groei zijn, moeten de kittens goed eten,” verklaart Elbers. Hierdoor raakt de opvang sn..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 3 jul, 09:00 Kettinggesprek Tessa Markus en Rianne Stork: ‘Mensen zijn blij dat er weer dingen mogelijk zijn’

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.