Dierentehuis Amstelveen aan de Kostverlorenweg.
Dierentehuis Amstelveen aan de Kostverlorenweg. Google Streetview

Dierenbescherming sluit dierenasiel in Amstelveen definitief

Dieren

AMSTELLAND De Dierenbescherming heeft laten weten dat het Dierentehuis in Amstelveen per 1 november permanent gesloten wordt. Dit voorjaar sloot het dierenasiel in principe tijdelijk haar deuren, omdat in het huidige pand o.a. niet coronaproof kon worden gewerkt. Het besluit om het tehuis blijvend te sluiten is nu versneld genomen. De Dierenbescherming kiest ervoor om hun activiteiten meer regionaal en professioneler te gaan organiseren.

Volgens de Dierenbescherming is het huidige pand aan de Kostverlorenweg in Amstelveen te oud. Om in de toekomst hoogwaardige dierenhulp te kunnen blijven bieden, zijn investeringen nodig. Deze investeringen vindt de Dierenbescherming niet in verhouding staan tot het dalend aantal zwerfdieren dat opvang nodig heeft.

Zwerfdieren uit de regio Amstelveen worden voortaan opgevangen in Dierenopvangcentrum Haarlemmermeer (Hoofdweg 565, Westzijde) in Hoofddorp. Indien nodig zoekt het asiel voor deze dieren een nieuwe eigenaar. Het werkgebied van het tehuis omvat naast de gemeente Amstelveen vijf andere gemeenten in de regio. Mensen die afstand willen doen van hun dier of een dier willen adopteren, kunnen hier terecht na het maken van een afspraak. Dit Dierenopvangcentrum biedt ook de mogelijkheid voor dag- en vakantieopvang van huisdieren.


Zie voor meer informatie over de sluiting van dierentehuis Amstelveen www.dierenbescherming.nl

advertentie
advertentie