Distelvlinder
Distelvlinder Nicole Gardenier

Landelijke Tuinvlindertelling

29 juni 2021 om 11:51 Dieren

OUDER-AMSTEL De Landelijke tuinvlindertelling begint zaterdag 3 juli. Deze telling wordt dit jaar voor de 13e keer door De Vlinderstichting georganiseerd. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via www.vlindermee.nl. Eén keer tellen is al voldoende! Vorig jaar werd de atalanta het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar?


De Vlinderstichting organiseert iedere zomer een tuinvlindertelling. Dankzij deze jaarlijkse telling ontstaat een beter beeld van de toestand van de natuur in stad en dorp. Die informatie is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat er steeds minder zijn.


VLINDERS HERKENNEN
Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.


VAKANTIE IN EIGEN LAND Ook dit jaar zullen veel mensen de zomervakantie in eigen land doorbrengen. Een ideaal moment om de tuin in te richten voor vlinders en te genieten van de kleurrijke bezoekers! Kies voor planten die lang bloeien en veel nectar geven. Dan profiteren niet alleen vlinders ervan, maar help je ook de bijen een handje.


TOP 5
De Top 5 van 2020 was: 1. atalanta 2. dagpauwoog 3. klein koolwitje 4. groot koolwitje 5. citroenvlinder. Vorig jaar hadden veel vlinders veel last van hitte en droogte. Zal het koele natte voorjaar van 2021 daar verandering in brengen? 

Meer informatie: www.vlindermee.nl. 

advertentie
advertentie