Bever in Groot-Duivendrechtse Polder
Bever in Groot-Duivendrechtse Polder Wiebe Maliepaard

Lezersfoto: Bever gespot in Groot-Duivendrechtse Polder

16 augustus 2022 om 07:00 Dieren

DUIVENDRECHT Goedemorgen Ouder-Amstel. Bijzonder nieuws: Wiebe Maliepaard heeft een bever gespot. Hij vertelt: “Op 6 mei zat ik langs een sloot met uitzicht op weilanden te wachten op hazen toen ik in mijn ooghoek wat beweging zag. Ik draaide mijn cameralens wat naar links en beneden en het leek alsof er een hele grote rat uit de sloot was gekropen. Het dier greep met zijn poten een paar keer flinke plukken gras en beet deze af. Het nam een paar minuten in beslag voordat hij verdween en in de tussentijd kon ik een paar foto’s maken. Thuisgekomen zag ik op de foto’s dat de aanzet van de staart plat leek en een licht ruitjespatroon vertoonde. Na vergelijken in een zoogdiergids kwam ik tot de conclusie dat het een bever moest zijn!”

Deze gegevens én de foto’s heeft hij doorgegeven aan waarneming.nl, maar de eerste reactie was dat het geen bever was. “Tot mijn verbazing kreeg ik afgelopen 31 juli opnieuw een bericht van waarneming.nl en nu met het bericht dat er opnieuw iemand naar had gekeken en deze tot de conclusie was gekomen dat het definitief een Bever was.”

Hij besluit: “Een bever in de Groot-Duivendrechste Polder bij een brede sloot die na ± 200 meter recht naar de gemeentegrens loopt waardoor het eigenlijk met zekerheid vast is te stellen dat deze bever zich binnen de gemeente Ouder-Amstel heeft begeven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie