Hangbuikzwijntje.
Hangbuikzwijntje. Rieneke Kroese

Lezersfoto: Hangbuikzwijntje en koeien in de polder

19 mei 2023 om 11:04 Dieren

OUDER-AMSTEL Rieneke Kroese ging weer eens op pad richting de Waver een maakte foto’s van een hangbuikzwijntje en koeien die ze onderweg tegenkwam.

‘Het hangbuikzwijntje had ik al een paar keer eerder gezien,’ schrijft Rieneke Kroese in toelichting op de foto’s. “Het dier loopt bij een paar geiten op een stukje grond naast het water Waver. Hij lag heerlijk te doezelen. De uitspraak: dat varkentje zouden ze eens een keer moeten wassen, geldt natuurlijk niet voor dit zwijntje. Maar ik kon die uitspraak in mijn gedachten niet laten toen ik dit diertje zag. Wat moet het toch heerlijk zijn om te wroeten in de aarde met zijn/ haar neus.”

Rieneke Kroese legde ook koeien vast die weer op het boerenland zijn. ‘Ik zag met name jonge koeien. Ineens begon dit trio het op een dans- loop te zetten. Heel koddig om te zien. Het heeft iets aandoenlijks. Vervolgens stopten de drie puberdametjes. Ik wist meteen waarom. Ze hadden dorst. Ook al stonden ze ver van mij af. Met inzoomen kon ik de bibsen redelijk wel op de plaat zetten.’


Foto Rieneke Kroese

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie