Koninginnenbuurt
Koninginnenbuurt Gemeente Ouder-Amstel

Eerste Klimaatweek in Ouder-Amstel gehouden

12 november 2022 om 09:00 Duurzaamheid

OUDER-AMSTEL Afgelopen week stond in het teken van de Nationale Klimaatweek. Samen met de Denktank duurzaamheid zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Het doel was inwoners te laten zien wat er allemaal al gebeurt in de gemeente en wat er bereikt kan worden met samenwerken.

In de Koninginnenbuurt is gekeken naar de oplossingen voor klimaatadaptatie. Hoe richt je de buitenruimte in en hoe maak je de buurt klimaatadaptief (bij droogte en bij extreme buien). Er was een tuinontwerper aanwezig om te laten zien wat je zelf kunt doen met de tuin. Bij het Amstelbad was er een presentatie over wat zij doen aan duurzaamheid en op welke manier ze inspelen op de besparing van energie en het zelf opwekken van warmte. 

In de Zonnehof was er zaterdag een pop-up Repair Café. Bewoners konden met kapotte spullen langskomen om deze onder het genot van een kopje koffie en een paar poffertjes te laten maken. Er was veel animo voor het Repair Café. Er zijn lampen, tosti-ijzers en een radio van meer dan 30 jaar oud gemaakt. 

Op zondag was boerderij Polderzicht open voor een kijkje bij een boerenbedrijf. Wat doen zij om het bedrijf te verduurzamen? Bezoekers kregen uitleg over wat de boeren binnen De Ronde Hoep doen om hun uitstoot te verminderen, bodemdaling tegen te gaan en de biodiversiteit te versterken.

Gedurende de Klimaatweek is de gemeente langs geweest bij verschillende scholen om te vragen wat de kinderen verstaan onder duurzaamheid en wat ze zelf kunnen doen. Ook zijn er prachtige vazen gemaakt van oude flessen en melkkartons.

NIEUW BELEID DUURZAAMHEID De gemeente is bezig met nieuw beleid voor duurzaamheid. Tijdens de Klimaatweek hebben diverse bewoners al inbreng gegeven. Wie ook wil meedenken over dit beleid, kan de vragenlijst invullen via www.ouder-amstel.nl/vragenlijst. Dit kan nog tot maandag 21 november.

Koninginnenbuurt
Scholenactiviteit
Repair Café
Polderzicht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie