Initiatiefnemers van Ouder-Amstel Energie en wethouder Jacqueline de Maa nemen een kijkje bij het plaatsen van de zonnepanelen.
Initiatiefnemers van Ouder-Amstel Energie en wethouder Jacqueline de Maa nemen een kijkje bij het plaatsen van de zonnepanelen. Gemeente Ouder-Amstel

Coöperatie Ouder-Amstel Energie plaatst zonnepanelen op dak milieudepot

26 januari 2023 om 15:08 Duurzaamheid

OUDER-AMSTEL Op het dak van het milieudepot in Ouderkerk zijn donderdag 19 januari de eerste zonnepanelen geplaatst. De coöperatie Ouder-Amstel Energie is de initiatiefnemer van dit project. Zij hebben de samenwerking met de gemeente gezocht. 

Wethouder Jacqueline de Maa is heel blij met de coöperatie Ouder-Amstel Energie. “Voor de energietransitie is samenwerking met inwoners en bedrijven essentieel. De heren van Ouder-Amstel Energie krijgen dingen voor elkaar die wij als gemeente alléén niet tot stand kunnen brengen. Het vraagt echter wel om doorzettingsvermogen van alle kanten, dus geweldig dat deze panelen er nu liggen. We hopen dat er nog veel meer van dit soort projecten in Ouder-Amstel tot stand komen. Als gemeente proberen waar het kan te steunen en/of te faciliteren”. 

Dit project is volledig gefinancierd door inwoners van Ouder-Amstel. Iedereen kon zich hiervoor inschrijven om aan dit project mee te doen. De energie die straks wordt opgewekt wordt is voldoende voor ongeveer vijftien huishoudens.

Ouder-Amstel Energie heeft nog meer projecten lopen. Wie geïnteresseerd is of meer wil weten over de coöperatie kijk dan op ouder-amstel-energie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie