Voedselbank voor bijen in Ouderkerk.
Voedselbank voor bijen in Ouderkerk. Aangeleverd

Voedselbanken voor bijen opent deuren in Ouderkerk

19 april 2023 om 07:30 Duurzaamheid

OUDERKERK Bestuivende soorten zoals bijen en vlinders hebben niet genoeg te eten en daarom openen ‘The Pollinators’ dit jaar weer voedselbanken voor bijen. Iedereen kan daar gratis bloemzaad ophalen. Op 22 april - Nationale Zaaidag - zaait heel Nederland in tuinen, op balkons en in de openbare ruimte. De meer dan 15 verschillende soorten bloemen die daaruit voortkomen zijn een welkome versnapering voor hongerige bijen. 

Over The Pollinators

The Pollinators zetten zich al jaren in voor meer voedsel voor bestuivers en meer biodiversiteit. Bestuivende insecten zijn cruciaal voor gezonde ecosystemen en daarom willen we zo veel mogelijk mensen betrekken bij het beschermen van deze kleine maar belangrijke wezens. Bestuivende soorten hebben het erg moeilijk. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en aanverwante insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct.

Ook in Ouderkerk is er een voedselbank voor bijen. Bij Saskia van Thegreenlist.nl kan je een zakje inheemse bloemzaden ophalen. Via voerdebijbij.nl kunnen inwoners een afspraak maken voor het ophalen van een zakje inheemse bloemzaden.

Over thegreenlist.nl
Thegreenlist.nl is het lifestyle magazine en de Instagram community voor mensen die duurzamer willen leven. Wat drie jaar terug begon als een persoonlijke zoektocht naar een duurzamer leven, is uitgegroeid tot de nummer één plek voor mensen die groener, minder, lokaler, anders willen. Op Instagram blog en vlogt Saskia dagelijks over haar zoektocht. “Ik doe dit op journalistieke wijze en in volledige openheid, ook om te laten zien wat wel en niet mogelijk is voor mij. Met mijn positieve en open benadering ga ik het gesprek aan met mijn lezers en volgers”, zo laat ze weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie