Niet iedereen blikt goed te weten welke groenten- en fruitsoorten in de koelkast bewaard moeten worden.
Niet iedereen blikt goed te weten welke groenten- en fruitsoorten in de koelkast bewaard moeten worden. Pixabay

Gemeente Ouder-Amstel steunt Week tegen Voedselverspilling

12 september 2023 om 15:49 Duurzaamheid

OUDER-AMSTEL De gemeente Ouder-Amstel steunt de Verspillingsvrije Week die deze week (van 11 t/m 17 september) wordt gehouden. Met deze week wil de stichting Samen Tegen Voedselverspilling consumenten inspireren om eten slim te bewaren en zo voedselverspilling te voorkomen. De gemeente organiseert zelf geen activiteiten, maar plaats in ieder geval een aantal berichten op social media om deze themaweek te ondersteunen. 

Uit onderzoek naar groente- en fruitverspilling blijkt dat 76 procent van de Nederlanders oplet welke groente- en fruitsoorten er in de koelkast bewaard moeten worden. Toch blijkt niet iedereen altijd goed in te schatten of een product ook echt in de koelkast bewaard moet worden, of daarbuiten. 

58 procent van de ondervraagden denkt dat je een komkommer in de koelkast moet bewaren. Toch kun je die beter op de fruitschaal bewaren. Ook de juiste bewaarplaats van paprika’s en appels zorgt voor verwarring. Meer dan de helft van de ondervraagden denkt dat je paprika’s het beste in de koelkast bewaart. Maar ook deze groentesoort blijft volgens de stichting langer goed op de fruitschaal. Appels kun je juist beter wel in je koelkast leggen. Dan blijven ze tot wel 4 weken lekker. Bijna 60 procent van de ondervraagden wist dit niet.

Tijdens de Verspillingsvrije Week komt Samen Tegen Voedselverspilling samen met ruim 150 organisaties in actie tegen voedselverspilling. Zo verspreiden supermarkten verspillingsvrije tips, is er aandacht bij vele cateraars en doet ook het onderwijs volop mee. Op social media delen bekende Nederlanders hun favoriete restjes-recepten in een gratis te downloaden receptenboekje. 

Kijk voor meer informatie op www.verspillingsvrijeweek.nl


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie