PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ouder-Amstel

Ondanks leegstand in regio potentie voor nieuwe kantoormeters bij De Nieuwe Kern

Economie
Foto: Archief BDU/Marion Kiewik
8 feb. 2021, 16:00
De toekomstige Nieuwe Kern is een van de sterke knooppuntlocaties in de regio waar nieuwe kantoormeters toegevoegd kunnen worden.
De toekomstige Nieuwe Kern is een van de sterke knooppuntlocaties in de regio waar nieuwe kantoormeters toegevoegd kunnen worden.
OUDER-AMSTEL

In de regio Amstelland-Meerlanden staat circa 390.000 vierkante meter kantoorruimte leeg. Daarvan is bij circa 133.500 vierkante meter sprake van structurele leegstand. Dat zijn panden waar meer dan de helft van het vloeroppervlak al drie jaar of langer ongebruikt is. Daarnaast is bij 75.500 vierkante meter sprake van problematische leegstand. Er wordt daar geen nieuwe invulling meer verwacht. Dit overaanbod van 17 procent van het totaal hoeft volgens ruimtelijk adviesbureau Stec Groep echter geen reden te zijn om op sterke knooppuntlocaties, zoals De Nieuwe Kern in Ouder-Amstel, nieuwe kantoormeters toe te voegen. Er is juist behoefte aan dit soort locaties met een mix van wonen- en werken met een goede bereikbaarheid per openbaar vervoer. Kantoren die in kantoorwijken staan waar de leegstand bovengemiddeld is moeten een andere bestemming krijgen zodat ook daar een menging van functies ontstaat. 

De Stec Groep heeft in opdracht van de regio Amstelland-Meerlanden (gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en Diemen) onderzoek gedaan naar het toekomstperspectief van ‘incourant vastgoed’ in deze regio. De wethouders Economische zaken van de zes AM-gemeenten hebben met de uitkomsten ingestemd. Een van die advieze..

Deel dit artikel via: