Collega's Merel en Luuk zoeken nieuwe collega's die met het bedrijf willen meegroeien.
Collega's Merel en Luuk zoeken nieuwe collega's die met het bedrijf willen meegroeien. JOOP GIJSBERS FOTOGRAFIE
BAANDICHTBIJ.NL

‘Hightech tuinbouwwereld is super innovatief’

7 december 2021 om 16:00 Economie

AALSMEER In Green Park Aalsmeer staat het duurzame en innovatieve pand van Bosman Van Zaal. Internationaal is dit hightechbedrijf koploper in het ontwerpen en ontwikkelen van complete tuinbouwprojecten en systemen om bijvoorbeeld voeding en farmaceutische gewassen mee te produceren. ‘Ons bedrijf groeit sterk, loopt voorop in de branche en kent veel jonge collega’s. We zijn vooral opzoek naar mensen die met ons mee willen groeien’, aldus corporate recruiter Zoë Groot.

Volgens Zoë is de tuinbouw een vak apart. “Niet te vergelijken met andere branches. Maar de tijd dat het uitsluitend ‘vies’ werk was en je vooral met je handen werkte is echt voorbij.” Collega Merel de Vries, die onlangs startte als Project Planner en in een jaar alle bedrijfsonderdelen afgaat, beaamt dat. “Het is vrij specialistisch werk. De tuinbouw is altijd op de achtergrond. We maken hier totaalpakketten in de overdekte tuinbouw. Denk aan het gebouw zelf, het klimaat- en watersysteem en de interne logistiek. Maar ook de handling en software, zodat de hele kas werkt. Verder is er een researchafdeling die meehelpt om de kassen continu te verbeteren en te verduurzamen. Samen werken we aan slimme en duurzame oplossingen in de tuinbouw.”

Heel de wereld over
Zoe: “We hebben inmiddels bijna 300 medewerkers. Van lassers tot calculators, tekenaars tot projectplanners en van engineers tot productiemedewerkers. De meesten werken in Aalsmeer, waar alle bedrijfsonderdelen zijn ondergebracht. Daarnaast is er nog een vestiging in Pijnacker, een algenkwekerij in De Kwakel en vestigingen in België, Duitsland, Engeland, Kenia, Ethiopië, Zuid-Afrika en partners wereldwijd. De projectleiders waar we nu naar opzoek zijn werken voornamelijk in Aalsmeer, maar reizen zeker de hele wereld over. We zoeken vooral mensen met enige technische kennis en ervaring en affiniteit met de tuinbouw; die kunnen bij ons zo aan de slag. Daarnaast zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Wie verder wil leren hoeft dat alleen maar te vragen. Niks is hier te gek!”

Ontzettend gezellig
Merel: “Vanaf het begin voelde ik me heel erg welkom. Wat ik zo leuk vind is dat er veel jonge mensen zijn. Daarnaast leer ik ontzettend veel van oudere, ervaren collega’s. Die mix van leeftijden is fijn. Bovendien is het hier ontzettend gezellig; met elke vrijdagmiddag een borrel bijvoorbeeld en binnenkort een pubquiz. Zoë: “Van origine zijn we een echt familiebedrijf en die sfeer willen we graag behouden. Ook al groeien we snel, de korte lijntjes en iedereen is gelijk houden we hier goed in stand!”

Nieuwsgierig naar de beschikbare functies bij Bosman Van Zaal? Kijk op www.bosmanvanzaal.com of mail naar werken@bosmanvanzaal.com

advertentie
advertentie