The Passion 2020 komt op 8 april in Ouderkerk - maar er moet nog wel wat gebeuren om de kas te vullen.
The Passion 2020 komt op 8 april in Ouderkerk - maar er moet nog wel wat gebeuren om de kas te vullen. Aangeleverd

Passion gaat klinken als klok

10 januari 2020 om 12:00 Evenementen

OUDER-AMSTEL De kerstverlichting schittert nog, maar Pasen nadert met rasse schreden. Op 8 april al is het zover: The Passion, het lijdensverhaal van Jezus, wordt opnieuw verteld, nu in een eigentijdse versie. Net als in 2017 wordt dit unieke muziekspektakel opgevoerd op ‘t Kampje in Ouderkerk, door en voor de lokale bevolking. Alle voorbereidingen liggen op schema. Alleen bij de financiën gaapt nog een gat.

Marion Kiewik

Waar is geld voor nodig als alles door vrijwilligers wordt georganiseerd?

“Wel een stuk of honderd mensen zetten zich hier belangeloos voor in, en dat wordt enorm gewaardeerd!” Aan het woord is Hans Out, voorzitter van de Stichting Promotie Ouder-Amstel, de organisator van het evenement. “Maar we ontkomen er niet aan om kosten te maken. Het hele spektakel gebeurt in de openlucht dus we móeten kwalitatief goede spullen gebruiken: geluid, licht, podia. Voor het opbouwen en afbreken huren we professionals in. Dat kunnen we echt niet zelf. Dus, zeg maar, de ‘hardware’ die kost geld. We schatten de totale kosten op zo’n €35.000. De ‘software’ dat doen we zelf, daar geven al die vrijwilligers hun tijd en energie aan. Kosteloos.”

Waarom zouden de mensen willen doneren?

“De gedachte achter onze Passion is om de mensen in het dorp te verbinden, ongeacht hun afkomst of geloof. Het verhaal van 2000 jaar geleden is overgezet naar het nu, vertaald voor dit dorp, met hedendaagse teksten en liedjes. De vorige keer waren de toeschouwers behoorlijk onder de indruk. Zo’n evenement bevordert de saamhorigheid. Dat is toch wel wat waard. En de toegang is gratis!”

Out wordt steeds enthousiaster. “We gaan deze keer meer stoelen plaatsen dan de vorige keer, zodat er meer plek is voor mensen die slecht ter been zijn. We gaan samen met Buurtdorp Ouderkerk kijken of we een systeem kunnen bedenken zodat ouderen vooraf een plaats kunnen reserveren. En… RTV Amstelveen gaat een video-registratie van de voorstelling maken - tegen sterk gereduceerde kosten - die wordt uitgezonden op Eerste Paasdag!”

Wat doen jullie om geld op te halen?

“We hebben al van alles ondernomen. Onlangs waren er kerstcollectes in de Amstelkerk en in de Urbanus. Vrijwilligers hebben kerststukjes gemaakt voor verkoop op de kerstmarkt.

De leden van koor Elckerlyc, de initiatiefnemers, gaan deze week het hele dorp folderen. Bedrijven krijgen een folder met uitleg. Evenals de deelnemers aan het nieuwjaarsdiner van de ondernemersvereniging. We worden actiever op social media en gaan vaker nieuwtjes melden, ook op onze website. Afgelopen week zijn we gestart met crowdfunding. Er gebeurt dus nogal wat. De teller staat nu totaal op € 15.000. Nog € 20.000 te gaan…”

Is het koor er al klaar voor?

“Ze zijn al een heel eind op streek. In de afgelopen tijd waren ze natuurlijk druk met de kerstuitvoering. Bovendien zingt het koor maandelijks bij de zondagse kerkdienst in de Urbanus. Maar vanaf nu gaan ze vol voor The Passion - zodat het gaat klinken als een klok!”

Donaties zijn van harte welkom via de website www.gofundme.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie