Ook in 2021 geen Passion op het Kampje. Zou het in 2022 weer kunnen...?
Ook in 2021 geen Passion op het Kampje. Zou het in 2022 weer kunnen...? Marion Kiewik

Passion wederom uitgesteld

Evenementen

OUDERKERK Opnieuw is corona de boosdoener. De Ouderkerkse versie van The Passion, die aanvankelijk in de agenda’s stond voor maart 2020 en wegens de pandemie werd opgeschoven naar april 2021, is wederom uitgesteld.

RISICO Hans Out van de Stichting Promotie Ouder-Amstel, de organisator van het evenement, en Agneet Dirkmaat, die de productie van de Passion verzorgt, doen de mededeling met pijn in het hart. “Maar we willen het risico niet nemen. Moeten wij straks met een paar duizend man op het Kampje gaan staan? Stel dat er iemand ziek wordt, of erger; dat willen wij niet op ons geweten hebben.” Bovendien is de verwachting dat veel mensen niet eens dúrven komen, met name ouderen. De uitvoerenden zouden zelfs nu al risico lopen, bij de repetities en overleggen.

NIET ONVERWACHT Koor Elckerlyc, de oorspronkelijke initiatiefnemer, evenals de solisten, de musici, de dansers, de vertellers, de facilitaire diensten en de sponsors - ze zijn allemaal op de hoogte gesteld. “Natuurlijk is iedereen teleurgesteld, maar voor de meesten kwam dit niet onverwacht.”

2022? Dirkmaat: “Ik heb al voorzichtig in de kalender voor 2022 gekeken. Maar nee, ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken. Er zijn nog te veel onzekerheden.” Als - afgezien van corona - de omstandigheden ongewijzigd blijven, kunnen ze tegen eind 2021 opnieuw aan de slag. Out: “Het geld is er. Nogmaals, met dank aan donateurs en sponsoren. En de artiesten staan zo weer in de startblokken.”

Marion Kiewik

advertentie