Ook dit jaar geen groots opgezette Koningsspelen in Ouderkerk

19 apr, 17:00 Evenementen
Hans Keizjer
Koningsspelen in 2019 in Ouderkerk.
Koningsspelen in 2019 in Ouderkerk.

OUDERKERK Ook dit jaar vinden er in Ouderkerk vanwege de coronamaatregelen geen groots opgezette Koningsspelen voor leerlingen van de basisscholen plaats. In 2019 deden voor het laatst 1.000 leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool mee aan de door deze scholen en stichting Coherente georganiseerde sportdag op de velden van SV Ouderkerk en het Amstelbad. Vorig jaar werden de Koningsspelen landelijk afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dit jaar kunnen de scholen alleen afzonderlijk aangepaste activiteiten houden. Zo hield de Hekmanschool maandag al Koningsspelen voor enkele groepen leerlingen. 

Op 12 april 2019 vonden voor het zesde jaar op rij de door de basisscholen en Coherente georganiseerde Koningsspelen plaats. Voor elke leeftijdsgroep stonden er leuke, uitdagende, sportieve en culturele activiteiten op het programma. Veel lokale organisaties verzorgden één of meerdere onderdelen. De leerkrachten en hulpouders zorgden voor begeleiding.

COHORTEN Dit jaar is dat allemaal niet mogelijk, omdat er vanwege het coronavirus nog steeds extra preventieve maatregelen gelen. Zo moeten groepen scholieren apart van elkaar blijven in cohorten en kunnen leerlingen van de drie scholen ook niet samengebracht worden. Verder zijn  ouders en andere toeschouwers dit keer niet welkom. Zij kunnen daardoor ook niet ingeschake..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 8 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.