Afbeelding
Stichting Oranjecomité Ouderkerk aan de Amstel

Oranje feestweek in Ouderkerk

Evenementen

OUDERKERK Het Oranjecomité is op volle kracht bezig met de voorbereidingen van de Oranje feestweek. Deze is van vrijdag 22 tot en met donderdag 28 april. De feestweek begint op vrijdag 22 april met de voorkermis, kermisopening en de verrassingsavond voor ouderen 

OPENING KERMIS Op vrijdag 22 april om 14.00 uur openen traditiegetrouw de Burgemeester en Wethouders en de ouderen de kermis. 

SAMENZANGAVOND De feestweek is er niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de ouderen. Vrijdagavond 22 april is er weer de traditionele en gezellige verrassingsavond. Net als vorige jaren in het Dienstencentrum. Alle ouderen woonachtig in Ouderkerk worden van harte uitgenodigd om op deze avond aanwezig te zijn. Wie vervoer nodig heeft kan kijken in het programmaboekje voor meer informatie. 

RINGSTEKEN Het is altijd weer een prachtig gezicht als de paarden en pony’s met of zonder aanspanning,voorbij komen rijden. Zaterdag 23 april om 11.00 uur is het zover rondom het Prinses Ireneplantsoen. Dan komen daar de paarden en pony’s aangespannen en onder de man ringsteken.

TOBBETJE STEKEN Het spel waar veel water bij komt kijken. De bedoeling is om een stok door een gat in een tobbe steken. Wie dit lukt, blijft  (deels) droog. Op zaterdag 23 april voor iedereen vanaf 14 jaar, om 14.30 uur bij Aan de Plas 10. Inschrijven via tobbetjesteken@oranjecomite.nl.

FIETSPUZZELTOCHT Op zondag 24 april is er weer de Familie Fietspuzzeltocht. Helaas voor veel mensen nog onbekend, maar een échte aanrader. Fiets over weggetjes die u nog niet kende; alleen, met uw (klein)kinderen of met vrienden. De tocht leidt zoveel mogelijk over fietspaden en autoluwe wegen. En meteen afstand van circa 30 km kan iedereen meedoen. Geniet van de omgeving en probeer de vragen, die tijdens en na afloop van de rit gesteld worden, zo goed mogelijk te beantwoorden. Tussen 10.30 en 12.00 uur kan er gestart worden bij sporthal Bindelwijk. Alle deelnemende kinderen ontvangen na afloop een Oranjekaart en uiteraard zijn er geldprijzen te winnen.

KINDERSPELEN Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 staat sporthal Bindelwijk maandagmiddag 25 april in het teken van de Kinderspelen. Het inschrijven is vanaf 13.30 uur en de start om 14.00 uur. Zowel in de sporthal als op het buitenterrein zijn er verschillende spelletjes om uit te kiezen. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een Oranjekaart die ze vrij kunnen besteden op de kermis. En natuurlijk kunnen zij ook weer een prijsje winnen.

VOSSENJACHT Op maandagavond 25 april dwalen er weer verschillende ‘vossen’ in het dorp. Het is tijd voor de jaarlijkse Vossenjacht. De kinderen uit de groepen 5 t/m 6 gaan vanaf 18.45 uur op jacht. De kinderen uit groep 7/8 om 19.15. De start is bij Sporthal Bindelwijk.

KRATSTAPELEN Ook dit jaar staat het kratstapelen op het programma; op dinsdag 26 april. Inschrijven vanaf 19.15 uur op de hoek Dorpsstraat/ Raadhuislaan. De winnaars ontvangen een geldprijs.

KONINGSDAG  Woensdag is het echt feest in Ouderkerk, de vlaggen hangen uit en iedereen kleurt oranje: Koningsdag 2022. Iedereen is ’s ochtends welkom bij het gemeentehuis voor de aubade. Loop aansluitend over de kleedjesmarkt. De kleedjesmarkt is alleen toegestaan in de Dorpsstraat tussen Café De Vrije Handelen het Pontje. De kleedjesmarkt is alléén bedoeld voor verkopende kinderen uit de groepen 1 t/m 8. Om 10.30 uur is er voor de groepen 1 t/m 4 de kindervoorstelling in sporthal Bindelwijk.

BUIKSCHUIVEN Maak de borst nat, neem een aanloop, schuif met hoge snelheid over de buikschuifbaan en trek aan de bel in het zwembad! Op Koningsdag vanaf 13.30 uur. Douche- en omkleedruimte is aanwezig. Iedereen vanaf 14 jaar kan zich per team van vier personen tot en met 23 april. Inschrijven via buikschuiven@oranjecomite.nl. Inschrijving is 10 euro per team.

RINGSTEKEN Om 19.00 uur kan men zich inschrijven voor het ringsteken met auto’s en motoren, waarna om 19.30 uur de bijrijders weer zoveel mogelijk ringen mogen verzamelen.

TONKNUPPELEN De feestweek wordt op donderdag 28 april afgesloten met het traditionele Tonknuppelen in het Koning Willem Alexanderpark. Inschrijven om 16.15 uur, start om 16.30 uur. Wie vangt de rode kat en wordt Tonknuppelkampioen 2022? 

VRIJHEIDSBRUNCH Nieuw dit jaar is de vrijheidsbrunch op 5 mei van 10.30 uur tot 12.30 uur. Ouderkerkse estafettelopers lopen met de vrijheidsvlam vanuit Wageningen naar ’t Kampje om aldaar het vrijheidsvuur aan te steken. Aanmelden kan tot en met 29 april via 4en5meiouderkerk@gmail.com. 

MEEHELPEN Met zoveel activiteiten op het programma kan het Oranjecomité hulp erg goed gebruiken. Het comité is dringend op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen. Voor het Oranjecomité is elke hulp, hoe klein ook, van onschatbare waarde. Zij zoeken mensen met hart voor hun dorp. Het kost net zoveel tijd als iemand er zelf in wil steken. Het blijft jaarlijks een uitdaging met velen een feestweek te organiseren voor alle leeftijden. Het oranje ‘Koninklijke tintje’ maakt het feest extra bijzonder en een happening voor iedereen. ‘Wat het Oranjefeest mooi maakt is de kleur van ons zelf’. Interesse om te helpen? Stuur een mail naarinfo@oranjecomite.nl of spreek iemand van het comité aan.

Afbeelding
advertentie
advertentie