Ouderkerk Culinair
Ouderkerk Culinair Stichting Promotie ouder-Amstel

Ouderkerk Culinair op ‘t Kampje

17 april 2022 om 09:00 Evenementen

OUDERKERK Stichting Promotie Ouder-Amstel houdt op zaterdag 4 juni het evenement ‘Ouderkerk Culinair’. Door de twee jaar waarin het feest geen doorgang kon vinden vanwege corona is het enthousiasme alleen maar toegenomen. Dit jaar vindt Ouderkerk Culinair weer plaats op ‘t Kampje in het eerste weekend van juni.

ETEN Hoewel het vroeger de naam ‘Amstel Zomer Festival’ droeg, is het concept tijdloos gebleven. De beste, leukste en gezelligste restaurants uit Ouderkerk en omstreken verkopen vanuit een pagodetent op het festivalterrein heerlijk eten. De deelnemende restaurants van dit jaar zijn Restaurant De Oude Smidse, Brasserie Paardenburg, Ron Gastrobar Indonesia, Café-restaurant Heisa, Loetje en India Port. 

DRINKEN Door een strippenkaart (37,50 euro) met zes hapjes voor de prijs van vijf te kopen, kunnen bezoekers bij elk restaurant een gerechtje halen. Ook staan Brizio koffie en De Vrije Handel op het festivalterrein om iedereen te voorzien van lekkere drankjes. 

MUZIEK Niet alleen het eten staat centraal bij Ouderkerk Culinair, voor de muziek komt men ook van heinde en verre. Ook dit jaar staan er toppers op het podium. De band Session - verkozen tot de beste coverband van Nederland - zal er met de grootste hits uit een actueel repertoire een echt feest ervan maken. Johnny & the Gangsters of Love zullen heerlijke rock & roll nummers spelen. Op Danilo’s muziek zingt iedereen luidkeels mee en op de plaatjes van OneTwo47 kan niemand stil blijven staan. Daarnaast heeft Stichting Promotie geregeld dat dit jaar een silent disco van Fun2All op het festivalterrein zal staan. Voor de kinderen is er een kidscorner met twee springkussens en kraampjes voor suikerspinnen, popcorn en slush. Ook komen de straat-illusionist Rich Magic en goochelclown Pépé langs om de kinderen te vermaken.

STICHTING PROMOTIE OUDER-AMSTEL Ouderkerk Culinair begon bijna twintig jaar geleden als leuk initiatief van een groep Ouderkerkers om wat leven in de brouwerij te brengen. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een heus fenomeen en jaarlijks terugkerend evenement met 3000 bezoekers. Dat groepje mensen gaat vandaag de dag onder de naam Stichting Promotie Ouder-Amstel door, alhoewel met veel nieuwe bestuursleden. Niet alleen Ouderkerk Culinair wordt met veel plezier georganiseerd door de Stichting maar ook evenementen zoals het Oktoberfest, de Sinterklaasintocht en de kerstmarkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie