Dag van de bouw
Dag van de bouw Gerrit Serne

Ruim duizend bezoekers bij Dag van de bouw

Evenementen

OUDERKERK De Dag van de Bouw trok in Ouderkerk en Amstelveen afgelopen zaterdag totaal ruim duizend bezoekers. Ondanks de tropische temperaturen kwamen er veel mensen op de binnen- en buitenactiviteiten af.

Op de bouwplaats aan de Polderweg in Ouderkerk stonden grote bouwwagens en konden mensen een kijkje nemen op het zandpakket dat ten zuiden van de A9 wordt aangebracht voor de verbreding van de snelweg. Kinderen konden schatgraven in een flinke bult zand en vervolgens hun schat kleuren.

Met name de grote bouwwagens op het Sandbergplein in Amstelveen waren populair. Kinderen konden onder begeleiding plaatsnemen in een kiepwagen en een wals. Maar ook het racecircuit met skelters en tractors trok de aandacht. En in belevingscentrum Amstelveen InZicht werd gespeeld met 600 liter Lego, was een Virtual Reality beleving van de verdiepte A9 ligging en deelde ijssalon Da Vinci ijsjes uit.

RONDLEIDINGEN A9 Ongeveer veertig geïnteresseerden gingen mee met de rondleiding te voet door het Stadshart en de fietsrondleiding langs de A9. Laatstgenoemde is iedere woensdag mogelijk vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht. Tot aan de zomervakantie kan dit nog op 29 juni en 6 juli. Na de zomervakantie worden de rondleidingen hervat. Klik hier om in te schrijven voor de fietsrondleiding.

KUNSTWERK Ook in het Oude Dorp van Amstelveen waren verschillende activiteiten. Naast bouwwagens en een grote zandberg voor kinderen om in te spelen, konden bezoekers op het uitkijkpunt langs de A9 de toekomstige situatie bekijken met een Virtual Reality bril. Op het Smedemanplein waren jong en oud druk met het schilderen van een 36 meter lang kunstwerk op een rij containers. De komende weken wordt het kunstwerk afgemaakt door kunstenaar Tim Rodermans. De containers dienen ter vervanging van het huidige geluidscherm dat op korte termijn verwijderd wordt. Het kunstwerk is tot stand gekomen met input van bewoners in de omgeving.

advertentie
advertentie