Een foto van de eerste editie van de Passion Ouderkerk, in 2017
Een foto van de eerste editie van de Passion Ouderkerk, in 2017 Naomi Heidinga

Eindelijk een tweede editie van Passion Ouderkerk: ‘Nu wel!’

7 maart 2023 om 07:00 Evenementen

OUDERKERK Op vijf april 2023 vindt de tweede editie van de Passion Ouderkerk plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het feest werd voor het eerst in 2017 gehouden en was een groot succes. “Het dorp vroeg om een tweede editie,” aldus Hans Out, één van de vrijwilligers. “Dat zou in 2020 gebeuren, maar toen durfden we het niet aan vanwege corona.” In 2021 kon het weer niet, en in 2022 was er te weinig tijd voor een goede voorbereiding. “Dit jaar zijn we er klaar voor!”

SPEKTAKEL

Het belooft een waar spektakel te worden. “We hebben drie podia, samen zo’n 26 meter lang,” vertelt Agneet Dirkmaat. Ze heeft de regie in handen. “Op één podium staan de dertig leden van koor Elckerlyc, op een ander tien bandleden, solisten en vertellers. En op het derde, een wat lager podium, staan de dansers.” In totaal doen zeventig dansers van dansschool DCF mee. Daarnaast is er een videoscherm, waarop filmpjes te zien zijn, gemaakt door Jeremy Luton. Ook zijn er live-beelden te zien van de voorstelling vanuit verschillende camerastandpunten. 

In 2021 kon het weer niet, en in 2022 was er te weinig tijd voor een goede voorbereiding. “Dit jaar zijn we er klaar voor!

OEKRAÏNE 

De voorstelling voor 2020 was al af. Toch zijn de teksten hier en daar aangepast. “Er is in de tussentijd heel wat gebeurd. Denk aan de oorlog in Oekraïne, de inflatie. De wereld ziet er anders uit,” aldus Dirkmaat. “We nodigen omwonenden uit door middel van een brief. We hebben deze voor de Oekraïners laten vertalen, zodat ze weten wat er gaat gebeuren. We nodigen hen van harte uit en besteden tijdens de voorstelling ook aandacht aan Oekraïne,” vertelt Out. 

PODIA

Het draaiboek voor de opvoering was ook al klaar, maar ook daar zijn wat zaken gewijzigd. “We hebben de podia omgedraaid. Zo hebben we geen last van de weerkaatsing van het geluid tegen de gevels. De kerstverlichting in de bomen blijft hangen, dit maakt ‘t Kampje extra sfeervol. De Poffertjessalon is dan al geopend. Voor en na de voorstelling kan men onder meer bij de salon terecht voor consumpties. We willen met deze voorstelling Ouderkerk laten bruisen. We vinden het belangrijk dat er van tijd tot tijd iets gebeurt in het dorp. Daarnaast is het een feest van verbinding. Dit stuk wordt opgevoerd voor en door Ouderkerkers. De Passion is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten,” aldus Out.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Al is een kleine bijdrage zeer welkom, de kosten zijn behoorlijk gestegen.

STOELEN

Iedereen is welkom bij de Passion en de toegang is gratis. Voor het publiek zijn er staanplekken. “Er zijn stoelen beschikbaar voor mensen die niet de hele uitvoering kunnen staan. Zij kunnen een stoel reserveren via info@coherente.nl.” Een kleine bijdrage voor De Passion is echter welkom. “In vergelijking met 2020 zijn de kosten behoorlijk gestegen. Ons budget is daarom niet langer toereikend. Mensen kunnen een donatie doen op NL11RABO0313185212 ten name van Stichting Promotie Ouder-Amstel.”

VERTELLERS

Het passieverhaal wordt verteld door Ron Blaauw en Ingrid Jansen. Blaauw nam in 2017 ook al de rol van verteller op zich. Het verhaal, geschreven door Benedikte Bos en Eugene Brussee, wordt afgewisseld met muziek. Het gaat om een mix van eigentijdse nummers, die door het koor en solisten Danilo en Jennie van de Wateringen wordt gezongen. Er daarnaast wordt er gedanst. “Ik kijk al uit naar de generale repetitie,” aldus danslerares Venice Bruins. “Dan komt voor het eerst alles bij elkaar.” 

Meer informatie is te vinden via: www.pasionouderamstel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie