Ron Blaauw en Ingrid Jansen zijn de vertellers bij Passion Ouderkerk.
Ron Blaauw en Ingrid Jansen zijn de vertellers bij Passion Ouderkerk. Naomi Heidinga

Passionvertellers Ingrid Jansen en Ron Blaauw: ‘een eer en bovenal leuk om te doen’

14 maart 2023 om 07:00 Evenementen

OUDERKERK Ingrid Jansen en Ron Blaauw zijn de vertellers bij de Passion Ouderkerk op 5 april. Blaauw vervult de rol voor de tweede keer. “De vorige keer was ik wel zenuwachtig. Ik had nog niet zoveel tv-ervaring. Dan is het best een ding om voor zo’n groot publiek te spreken. Na het uitspreken van de eerste zin zakten de zenuwen echter snel. Het was bovenal leuk om te doen, daarom heb ik nogmaals ja gezegd!”

KENNISMAKING

Jansen woont sinds 2020 in het dorp. “Het eerste jaar heb ik weinig Ouderkerkers leren kennen. We zaten nog volop in de coronatijd. Ook vaste evenementen gingen niet door. Vorig jaar was dat gelukkig anders, en heb ik voor het eerst wat van de Feestweek meegekregen. Het Ton Knuppelen vond vlakbij ons huis plaats. Toen ik werd benaderd met de vraag of ik verteller zou willen zijn, moest ik er even over nadenken. Ik ben immers geen echte Ouderkerker. Het leek me echter erg leuk en het past ook bij mijn achtergrond.” Jansen is danseres, presentatrice en actrice. “Bovendien geeft het mij de kans om Ouderkerkers te leren kennen. Mensen die ik anders wellicht niet zo snel had ontmoet.”

Toen ik werd benaderd met de vraag of ik verteller zou willen zijn, moest ik er even over nadenken. Ik ben immers geen echte Ouderkerker.

MODERN

Een paar weken geleden hebben ze hun tekst gekregen. “De tekst heeft me positief verrast,” aldus Blaauw. “Het is een modern verhaal geworden, met passages die verwijzen naar onze tijd. Voor veel mensen is de afgelopen tijd niet makkelijk geweest, misschien hebben sommigen het nog steeds zwaar.” Jansen: “Ik vind het een mooi geheel geworden. Het verdelen van de tekst hoefden we niet zelf te doen, dat was al gedaan. Daarbij heeft men goed rekening gehouden met wat in onze levens speelt. Ik heb een zoontje van 1,5 jaar. De passage over Maria, waarin ze zich zorgen maakt over de toekomst van haar zoon, sprak me daarom extra aan.”

EER

Oefenen, daar is het nu nog te vroeg voor, aldus Blaauw. “Bij mij moet er een beetje druk achter zitten. Wanneer ik er nu al mee aan de slag zou gaan, zou ik me nog teveel laten afleiden.” Dat geldt ook voor Jansen. “De laatste weken voor de voorstelling wordt het stampen.” Blaauw vindt het een eer dat hij nogmaals de rol van verteller op zich mag nemen. “Bovendien vind ik dat je ook iets terug moet doen voor het dorp.”

INFO

De toegang tot de Passion is gratis. Voor het publiek zijn er staanplekken. Kun je niet de hele voorstelling staan? Reserveer voor 1 april een stoel via info@coherente.nl. Vanwege de hogere kosten zijn donaties welkom, zie www.passionouderamstel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie