Stempelpost in Amstelveen tijdens de Dorpentocht.
Stempelpost in Amstelveen tijdens de Dorpentocht. Frans Goossens

Grootste fietstocht van regio: 44e Dorpentocht in aantocht

23 mei 2023 om 07:30 Evenementen

OUDER-AMSTEL De Stichting Dorpentocht houdt zondag 4 juni alweer voor de 44e keer de Dorpentocht.

Na twee coronajaren werd vorig jaar vol verwachting uitgekeken naar de 43e Dorpentocht. Door de zeer slechte weervoorspellingen durfden veel fietsers het echter niet aan om op de fiets te stappen. De vroege vogels hebben echter de tocht toch nog grotendeels droog met zelfs af en toe een zonnetje kunnen uit fietsen.

Door deze lage deelname was de opbrengst voor het goede doel ongewoon laag. Daarom is ook dit jaar weer Stichting Opkikker het goede doel waarvoor de tocht wordt georganiseerd.

De organisatie meldt dat er weer een prachtige tocht is uitgezet, waarbij grotendeels wordt gefietst door polders en langs riviertjes. Ook degenen die voor de kortere route van 35 km kiezen, kunnen genieten van het prachtige rivier- en polderlandschap.

DEELNAME

Deelname is bij voorinschrijving 4 euro (via de boekhandel en internet) en op de dag zelf 5 euro. Opstapplaatsen/stempelposten: Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude en Vinkeveen.

Meer informatie over de voorverkooplocaties is te vinden via www.dorpentocht.net. Wie het goede doel extra willen steunen, kan vriend worden van de Dorpentocht. Kijk hiervoor op bovenstaande website.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie