De tocht in Ouderkerk begon bij Boekhandel Sprey.
De tocht in Ouderkerk begon bij Boekhandel Sprey. Frans Goossens

De 44e Dorpentocht leverde alleen maar blije gezichten op

5 juni 2023 om 12:05 Evenementen

OUDERKERK Afgelopen zondag werd de 44e dorpentocht georganiseerd. Hij was bijna perfect. Alleen het straffe windje deed velen besluiten toch maar niet de 55 km maar de 35 km route te fietsen. Maar ook de 35 km route was prachtig, zeker onder deze blauwe hemel.

De weersvoorspellingen waren de hele week gunstig dus de verwachtingen waren hoog. Het aantal deelnemers was bijna drie keer zoveel als vorig jaar maar de organisatie hoopte op meer. En eerlijk gezegd de Dorpentocht verdient meer dan 1209 deelnemers. Voordeel was volgens, vooral de deelnemers van de 55 km route, dat het nergens druk was en men kon optimaal genieten van de prachtige omgeving waar we wonen. De route voerde de deelnemers langs Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, langs de Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel. Hier splitsten beide groepen: de 35 km route voerde de deelnemers via de Ronde Hoep Oost en de Waver weer terug naar Uithoorn, terwijl de deelnemers aan de 55 km eerst doorfietsten naar Abcoude en Vinkeveen waarbij hun weg langs de Angstel, de Winkel en de Waver liep.

GOEDE DOEL

Vanwege de slechte weer en weersvoorspelling vorig jaar, was dit jaar de opbrengst opnieuw voor de Stichting Opkikker. Door meer sponsoring kon de organisatie de kosten laag houden en werd de opbrengst 4721 euro. Wat toch een heel mooi bedrag is voor het goed doel. De aanwezige voorzitter van de Stichting Opkikker was blij verrast met het resultaat en gaf aan dat hiermee weer een flink aantal wensen in vervulling kunnen gaan.

CODEWOORD

Het codewoord dat bij de stempelposten verzameld kon worden was dit jaar wensen of de wensen. Stichting Opkikker helpt om de wensen te vervullen van een gezin met een ziek kind, zodat ze weer met hernieuwde kracht door kunnen gaan.

De organisatie vond het wel jammer dat zo weinig jonge fietsers deelnamen. Een jeugdige deelnemer gaf aan dat hij niet wist dat de omgeving waar hij woonde zo mooi was en dat hij volgend jaar zeker weer zal deelnemen en dan een aantal vriendjes gaat meenemen. Misschien worden zij wel een van de trouwe deelnemers in de toekomst. 

Een van de reacties die de organisatie mocht ontvangen: “We hebben de tocht zeker weer mee gefietst en wederom genoten van de mooie omgeving rond Amstelveen. Maar wat toch wel bijzonder is geweest is dat onze vader de Dorpentocht voor de 45e (*) keer heeft gefietst. Hij is inmiddels 92 jaar. (*) In 1987 is de tocht twee keer gereden in verband met zeer slecht weer.

De 45e Dorpentocht wordt volgend jaar gehouden op zondag 2 juni 2024, traditie getrouw de eerste zondag van juni.

De fietstocht voerde de deelnemers door Ouderkerk en omliggende plaatsen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een van de stempelposten in Amstelveen.
Fietsen in Amstelveen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie