Charles Ruil en Vreedy Verburg.
Charles Ruil en Vreedy Verburg. Myrthe van Schaik

Al tien jaar vanuit de kofferbak op een kleedje

4 juli 2023 om 11:30 Evenementen

OUDERKERK Op 2 juli 2023 bestond de Kofferbakmarkt in Ouderkerk aan de Amstel tien jaar. De markt wordt van april tot en met oktober maandelijks gehouden op de parkeerplaats van de Ouderkerkerplas en je kunt er terecht voor van alles (en nog wat). Van tweedehands elektrische fietsen tot boerenbond servies en van kinderkleding tot Donald Duck pockets uit 1965.

Hoe het begon…

Iets meer dan tien jaar geleden leerden Vreedy Verburg en Charles Ruil elkaar kennen in Amstelveen. Vreedy zat in wat minder goed vaarwater toentertijd en Meneer Ruil en zijn vrouw hielpen haar waar zij konden. Toen Vreedy op een dag twee kinderbikini’s op straat wist te verkopen aan iemand die achter een kinderwagen liep, zag Meneer Ruil dat zij het ‘verkopen’ in zich had en gunde haar een plek waar zij haar talent in kon zetten om wat geld te verdienen. Het idee voor een markt aan de Ouderkerkerplas werd geboren. Meneer Ruil: “Het leek me mooi om een vaste plek te creëren waar mensen zoals Vreedy op een laagdrempelige manier hun voorraden in geld konden omzetten”. 

Meneer Ruil ging in gesprek met de gemeente en kreeg uiteindelijk akkoord. Het begon met twee paden op de parkeerplaats, waar mensen naast elkaar spullen etaleerden, vanuit de kofferbak op het kleedje. 

Bezoekers uit het hele land

Nu, tien jaar later is het succes van de markt alleen maar groter geworden. Meneer Ruil: “De markt is uitgebreid met het deel op het gras en inmiddels bieden we ook de mogelijkheid om een marktkraam te huren, zodat oudere mensen niet steeds hoeven te bukken. We hebben klanten vanuit het hele land, vanuit Den Bosch tot Drachten. Mensen vinden hier wat ze zoeken”.

Op zondag 2 juli was het dus feest. Meneer en Mevrouw Ruil werden door Vreedy verrast met een muzikaal optreden, de zon scheen en er werd goed verkocht!

Inschrijven Kofferbakmarkt

Op mico-event.nl kun je je inschrijven voor een plek of een kraam op de markt. De markt heeft zowel vaste verkopers als eendagsvliegen. Je zult Vreedy Verburg er altijd vinden met haar kraam…

Myrthe van Schaik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie