Op de kerstmarkt kan de kerstman natuurlijk niet ontbreken.
Op de kerstmarkt kan de kerstman natuurlijk niet ontbreken. Aangeleverd / Archief

Gezellige kerstmarkt in Ouderkerk met kerstconcert

8 december 2023 om 11:30 Evenementen

OUDERKERK In de Amstelkerk is er op zaterdag 16 december weer een kerstmarkt. Een gezellige markt waar je je al snel thuis voelt, jong en oud. Er zijn allerlei kraampjes met onder andere kerststukjes, lekkere kerstspijzen, schilderijtjes, sieraden, keramiek, kerstballen, kleding. En er zijn kraampjes van Ons Tweede Thuis, Museum Amstelland, Historisch kwartier en de Lions.

Natuurlijk is er ook muziek. “Optredens van ‘Namens de Dames’, Gedempte Havenkoor en One Two47. En buiten natuurlijk een warme hap om de kou te kunnen trotseren. Speciaal voor de kinderen is er een poppenkast. En we hebben bericht vanaf de Noordpool. De Kerstman is ook van plan om nog langs te komen”, aldus organisator Stichting Promotie Ouder-Amstel.

A FESTIVAL OF NINE LESSONS & CAROLS

Vanaf 18.00 uur is er de nabijgelegen Urbanuskerk (naast de Oude Smidse) een bijzonder concert door de Martinus Cantorij Zwaag onder leiding van dirigent Bas Halsema. Zij zingen mooie Engelse carols, zoals koren in Engelse kathedralen rond Kerstmis doen. Na afloop met een hapje en een drankje. Meerstemmige kerstliederen van klassiek tot modern wisselen korte lezingen af. Liefhebbers kunnen meezingen met bekende kerstliedjes als ‘Hark the herald, angels sing’ en ‘O come, all ye faithful’. De Martinus Cantorij, opgericht in 1982, is het enige koor in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal dat zich al zo lang toelegt op het zingen van de Anglicaanse gezongen vespers: de choral evensong. Als ‘visiting choir’ trad het op in tal van Britse kathedralen en abdijkerken, waaronder St. Paul’s Cathedral en Westminster Abbey in Londen en York Minster in York. Verdere informatie op de site www.martinuscantorij.nl. De voorganger is Eugene Brussee. Er is een gezellig “meet & greet” met het koor na afloop. De toegang is gratis maar met een deurcollecte na afloop.

Kortom, een kerstmarkt waar voor iedereen wat te vinden is.

De kerstmarkt en het concert zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Promotie Ouder-Amstel.

Afbeelding
Afbeelding
Het Gedempte Havenkoor was vorig jaar ook aanwezig tijdens de kerstmarkt.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie