Afbeelding
N.C. de Grauw

Ouderkerk van voorheen (1)

14 april 2022 om 07:00 Historie

OUDERKERK Echte Ouderkerker Dick Backer komt in het najaar met een nieuw boek met als titel: ‘Het Dorp’, waar oude prentbriefkaarten centraal in staan. In deze nieuwe rubriek zal Dick iedere twee weken een prentbriefkaart uit zijn collectie toelichten.

In deze eerste aflevering een afbeelding van de Groote Brug ofwel Lange Brug uit 1907 van Nico de Grauw. De brug werd in 1937 afgebroken en deels weer opgebouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Op deze locatie aan de Amstel vinden wij nu het Pontje: Jan Coevertveer. De Lange Brug werd afgebroken omdat er een nieuwe brug kwam voor de N522 tussen de Burgemeester Stramanweg en de Oranjebaan. En ook nu anno 2022 wordt er weer een nieuwe brug gebouwd. Links op de foto de pastorie en de toren van de N.H.- nu Amstelkerk. Rechts de toren van de Sint Urbanuskerk en zicht op Buurt over Ouderkerk, nu Amstelzijde.

Heb jij nog oude prentbriefkaarten en/of foto’s van vroeger in je bezit? Dick Backer, onder andere medewerker van fotogroep Museum Amstelland, is hier zeker in geïnteresseerd: dickbacker@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie