Kermis, zweefmolen, Kampje
Kermis, zweefmolen, Kampje Historisch Museum/ Ouderkerks Weekblad

Ouderkerk van voorheen (2)

24 april 2022 om 07:00 Historie

OUDERKERK Echte Ouderkerker Dick Backer komt in het najaar met een nieuw boek met als titel: ‘Het Dorp’, waar oude prentbriefkaarten centraal in staan. In deze nieuwe rubriek zal Dick iedere twee weken een prentbriefkaart uit zijn collectie toelichten.

Een echte Ouderkerker viert sinds 1898 al Koninginnedag en sinds 2014 is Koningsdag het evenement van het jaar. Maar wat is nu het mooiste, leukste of spannendste programmaonderdeel, samengesteld door de vrijwilligers van het Oranjecomité? De botsauto’s, kamelenrace, polyp, schiettent, ballen gooien, ton knuppelen of is het toch De Zweef? 

Op de foto van 30 april 1969 van het Ouderkerks Weekblad ziet u de zweefmolen van de gebroeders Cloosterman. De huidige eigenaar heeft de zweef geheel gerestaureerd en voorzien van het wapen van Ouder-Amstel en de Kerkbrug. En het orgel uit 1904 van de gebroeders Wellershaus uit Mülheim an der Ruhr is weer prima gestemd.

Heb jij nog oude prentbriefkaarten en/of foto’s van vroeger in je bezit? Dick Backer, onder andere medewerker van de fotogroep van Museum Amstelland, is hier zeker in geïnteresseerd: dickbacker@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie