Kerkstraat
Kerkstraat J. de Vries

Ouderkerk van voorheen (22): Kerkstraat

14 februari 2023 om 07:00 Historie Tips van de redactie

OUDERKERK Deze keer een prentbriefkaart uit circa 1920 van Sigarenmagazijn Jan de Vries in de Kerkstraat. 

Rechtsvoor in de deuropening uitbater Cees Burgers van Café De Vrije Handel. Daarnaast mevrouw Hendrika de Vries voor haar sigarenwinkel. Links Arie Blijenberg van de zadelmakerij, stoffeerderij en winkel in tapijten en matrassen. Daarnaast staat Josina van Marken-Westbroek van lederwarenwinkel Klaas van Marken. Iedereen ging indertijd graag op de foto.

De bomen en het weiland linksachter van boerderij Somberzicht van Hogenhout moesten plaatsmaken voor de Korendragerstraat en het parkeerterrein op het Kampje. De winkelpandjes van Blijenberg en Van Marken maakten plaats voor de RABO-bank. 26 Januari is het Definitief Ontwerp Centrumplan unaniem vastgesteld als basis voor uitvoering en realisering. Wordt het Kampje e.o. de komende jaren weer het kloppend hart van Het Dorp om trots op te zijn? Ik kan niet wachten.

Echte Ouderkerker Dick Backer lanceerde ruim 3 maanden geleden zijn boek met de titel HET DORP waar oude prentbriefkaarten en foto’s centraal in staan.

Het boek is inmiddels uitverkocht. Wie (alsnog) interesse heeft bij een eventuele tweede druk, laat het weten via want het is nu of nooit.

www.dickbacker.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie