Afbeelding
Mars Out

Contouren van Middeleeuwse kerk onthuld in Ouderkerk

11 september 2023 om 15:59 Historie

OUDERKERK In Ouderkerk zijn zondag op Open Monumentendag onder grote belangstelling de contouren van de middeleeuwse kerk onthuld die voorheen op de plek van de Amstelkerk stond. Het Gedempt Havenkoor zorgde voor de warming-up. Wethouder Paulette Koek-Baks veegde symbolisch het grind weg boven de onlangs aangebrachte lijn van stenen. De stenen van graniet geven aan waar de muren van de kerk stonden die van de 14 eeuw tot 1773 de kerkheuvel in Ouderkerk domineerde. Hiermee is een belangrijk stuk middeleeuwse geschiedenis van Ouderkerk weer zichtbaar gemaakt. 

Het project was een initiatief van de Werkgroep Archeologie van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel in samenwerking met de Amstelkerk en het Historisch Kwartier. Aan de rand bij het hek is een groot bord geplaatst met achtergrondinformatie over de bijzondere archeologische waarde van de kerkheuvel.

RABO CLUBSUPPORT

De werkgroep archeologie wil in de komende winter vervolgonderzoek doen, zodra de financiering rond is. Rabobankleden kunnen dit steunen door op dit initiatief te stemmen in Rabo ClubSupport-actie die nog tot 26 september loopt. ‘Help mee om de geheimen van de kerkheuvel Amstelkerk te ontraadselen. Zo maken we samen de 1000-jarige historie van Ouderkerk weer zichtbaar! En wie weet vinden we toevallig het Kasteel van de Heren van Aemstel….,’aldus de oproep van de Werkgroep Archeologie van de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie