'Optische illusie' is een van de fotografieopdrachten die ook geschikt zijn voor kinderen.
'Optische illusie' is een van de fotografieopdrachten die ook geschikt zijn voor kinderen. Dolly Pieterson

Op afstand creatief zijn met Kunst to go

25 maart 2021 om 10:00 Kunst

AMSTELVEEN Voorlopig zijn de deuren van SAKB Kunst Lokaal aan de Ouderkerkerlaan nog dicht. Creatieve cursussen online geven is lastiger dan bijvoorbeeld een cursus Engels. Toch wil SAKB Kunst Lokaal ook op afstand mensen stimuleren om creatief aan de slag te gaan. Daarvoor is nu een ludieke oplossing gevonden.

Vanaf deze week worden op de website www.kunstlokaaltogo.nl opdrachten aangeboden die iedereen thuis kan maken. Er zijn teken- en schilderopdrachten, schrijf- en fotografieopdrachten. Als een opdracht aanspreekt, kan op de link geklikt worden voor het instructieblad of de instructievideo. Bij elke activiteit hoort een feedbackmoment via Zoom, waarvoor kan worden ingeschreven. Ook zijn er ontmoetingsmomenten, zoals bijvoorbeeld Britt’s Kunstcafé. Voor een link, een feedbackmoment of een ontmoetingsmoment wordt een bijdrage in de kosten van dit project betaald van 2,50 euro.

Het project is bedoeld voor iedereen, zowel voor doorgewinterde creatievelingen als voor aarzelende beginners. Voor deze laatste groep zijn er startersdozen klaargemaakt met basismaterialen. Er is een startersdoos voor tekenen (10 euro), een voor schilderen (15 euro) en een voor zijdeschilderen (14,95 euro). Op de website staat waar de dozen opgehaald kunnen worden.

Veel opdrachten zijn ook geschikt voor kinderen, zoals bijvoorbeeld de fotografieopdrachten van Dolly Pieterson: ‘Fotograferen met je smartphone’, ‘Optische illusie’, ‘Creatieve selfie maken’ en ‘Filmstills maken’. De opdracht ‘Teken een vogel’ van Judith van Nus kan ook door jong en oud gedaan worden, net als ‘Landkaart tekenen’ of ‘Allemaal beestjes’ van Mieke Bruning.

Kortom, er is voor elk wat wils om de saaie coronatijd op een actieve en vrolijke manier door te komen. Bovendien blijft de website ook na de coronatijd functioneren. De opdrachten worden dan regelmatig vernieuwd en/of aangevuld. Wie te ver weg woont of minder mobiel is, kan ook dan via SAKB Kunst Lokaal thuis bezig blijven.

advertentie
advertentie