Afbeelding
Ilse van de Rakt

Juryprijs van de AMAI Award voor Meliza de Vries uit Ouderkerk

19 april 2021 om 15:30 Kunst

OUDERKERK Meliza de Vries uit Ouderkerk aan de Amstel heeft de juryprijs gewonnen van de AMAI Award 2021 voor het beste gedicht. 

De jury bestond uit: Francis Broekhuijsen (programmamaker en presentator bij Sublime), Tsead Bruinja (Dichter des Vaderlands 2019-2021), Patria Diaz (huisarts en dichter), Yke Schotanus (schrijfdocent en medewerker van het tijdschrift Schrijven), Kila van der Starre (literatuurwetenschapper en poëzie-expert) en Hilmano van Velzen (de Dakloze Dichter uit Amsterdam).

Uit 2.500 inzendingen werd het gedicht ‘Sommigen zeggen’ genomineerd voor de AMAI Award. Zowel de tekst als het beeld was belangrijk bij de beoordeling. Meliza maakt woordkunst op een tak, badkamertegel, luchtpostpapier enzovoort. “Instagram is een mooi medium om op een speelse manierpoëzie te delen”, vertelt Meliza. “Geweldig dat ik deze Amai Award heb gewonnen: een erkenning voor mijn gedichten buiten het boekje’. AMAI staat voor Alle Monden Award Instagram. Zij organiseerden deze wedstrijd om meer aandacht te genereren voor poëzie op Instagram. De prijsuitreiking is terug te kijken op www.amaiaward.nl en ook het juryrapport is daar te lezen.


Het winnende gedicht:


Eigen foto

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie