Eén van de kunstwerken van Miriam van Veen.
Eén van de kunstwerken van Miriam van Veen. Aangeleverd

Expositie beeldendkunstenaar Miriam van Veen in het gemeentehuis

26 augustus 2023 om 07:30 Kunst

OUDERKERK Van 5 september tot en met 27 oktober is in het gemeentehuis van Ouderkerk a/d Amstel een expositie te zien van beeldend kunstenaar Miriam van Veen.

Miriam van Veen schildert vogels, dieren, bloemen en natuuronderwerpen in aquarel. In levendige kleuren en met veel oog voor detail. Daarnaast maakt zij huisdier-portretten in opdracht.

Het werk dat te zien is tijdens deze expositie, is kenmerkend voor Miriams manier van werken. De dieren komen in de portretten echt tot leven door hun persoonlijkheid en gezichtsuitdrukking treffend weer te geven en veren en vacht natuurgetrouw uit te werken. De schilderijen zijn opgebouwd in verschillende lagen over elkaar heen. Met deze techniek worden kleuren, vormen en texturen laag voor laag uitgewerkt. Dit geeft de schilderijen een bijzondere presentie die aansluit bij het dier als individu.

DIEREN EN NATUUR

Miriam is opgeleid in de botanische traditie, aquarel schilderen en natural history illustration. Met haar werk wil de kunstenaar de dieren en de natuur heel dicht bij de kijker brengen, in een intieme en persoonlijke ontmoeting. En iedereen met andere ogen mee laten genieten van alle schoonheid en het bijzondere dat zij ziet in haar onderwerpen. Wie meer van Miriams werk wil zien en kennis wil maken met het verhaal achter haar werk, kan kijken op de website: www.miriamvanveen.nl.

MEET EN GREET

De schilderijen en grafietwerken die te zien zijn op de expositie zijn te koop. Ook kan je Miriam zelf ontmoeten tijdens de Meet & Greet, op woensdag 4 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur. Ter ere van Dierendag is Miriam dan zelf aanwezig bij de expositie en kunnen geïnteresseerden vragen stellen over haar kunst.

De expositie is vrij te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie