'Palais sur l'eau' (fragment) van Nicole Ringes met rechts een foto van de in 2008 overleden kunstenares.
'Palais sur l'eau' (fragment) van Nicole Ringes met rechts een foto van de in 2008 overleden kunstenares.

Open Atelier van Nicole Ringes: een retrospectief van 50 jaar schilderkunst

14 september 2023 om 11:20 Kunst

OUDERKERK Ouderkerk aan de Amstel herbergt niet alleen de creaties van gerenommeerde kunstenaars als Ton Albers en Wijnand Slokker, maar ook de verborgen schatten van Nicole Ringes, die tientallen jaren lang in alle bescheidenheid haar werken creëerde rondom haar woning aan de Rondehoep Oost.

Geboren als Nicole Convert in het Franse Gien in 1937, begon zij haar artistieke loopbaan door ‘Beaux Arts’ te studeren in Parijs in de jaren ‘50. In 1968 vestigde zij zich samen met haar echtgenoot Theo in Ouderkerk, waar zij niet alleen talloze schilderijen creëerde, maar ook kunstgeschiedeniscursussen organiseerde.

UITZICHT OP DE BULLEWIJK

Het avontuurlijke gezin Ringes verbleef gedurende een periode in Jakarta, Indonesië (1974) en in 1983 verhuisden ze naar Buenos Aires. Echter, Ouderkerk bleef altijd hun geliefde thuis, met het betoverende uitzicht op de Bullewijk en de Joodse begraafplaats.

VLEUGJE MYSTIEK

Nicole Ringes bracht haar schilderkunst tot leven met exotische kleuren, adembenemende landschappen, natuurlijke elementen, gedetailleerde architectonische penseelstreken, en een vleugje mysterie en mystiek. Hoewel ze ons in 2008 ontviel, bleven veel van haar meesterwerken tot december 2022 bewaard in haar dierbare woning.

EERBETOON

Na het overlijden van TJ Ringes afgelopen december 2022 heeft hun dochter, Stefanie, die nu op Mallorca woont, besloten om het huis te verkopen. Als een eerbetoon en afscheid aan haar ouders en het huis, nodigt ze alle kunstliefhebbers uit om de schilderijen van Nicole te komen bewonderen. Daartoe organiseert zij een open atelier, waar de werken van Nicole Ringes te koop zullen zijn voor een toegankelijke prijs. Dit evenement markeert 50 jaar schilderkunst, met creaties die dateren van de jaren ‘50 tot 2008.

OPEN ATELIER

Het Open Atelier vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september van 11.00 uur tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur. Het adres is Ronde Hoep Oost 21, 1191 KC Ouderkerk aan de Amstel. Bezichtiging is ook op afspraak mogelijk tussen 18 en 25 september. Een afspraak maken kan via: +34 63954306

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen via shivasound@hotmail.com of telefonisch.


‘Chute d’eau’ van Nicole Ringes

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie