Bus 41 op Amstelstation
Bus 41 op Amstelstation Drechtje uit Duivendrecht

Drechtje spreekt... Wie de macht past, trekke ‘m aan

11 februari 2024 om 21:05 Lokaal Deel je nieuws

Een gemeente die uitvoert waar inwoners blij van worden. Het lijkt wel of onze gemeente dat niet meer weet. Met uitvoeren heb je namelijk macht. Macht is okay, als het inwoners ten goede komt. Dat is al duizenden jaren zo. Als dat niet goed gaat, komt er opstand. 

Neem nou bus 41
De gemeente heeft helemaal niets gedaan om bus 41 op route te handhaven. Dat bleek bij beantwoording van vragen tijdens de raadsvergadering begin februari. De gemeente zegt namelijk dat Vervoersregio/GVB verantwoordelijk is. En daar is niets aan te doen. Die nieuwe route van bus 41 blijft tot eind 2026.

Blijft dat zo tot eind 2026?!

Huh? De gemeente als uit-voerende macht, geeft aan dat het hun pakkie an niet is. Een controlerend raadslid moet dat doen. Dat raadslid zit in de Vervoersregio en moet het daar uitzoeken. Duizelt het u al? Nou, bij Drechtje ook. 

Ping-pong wie-doet-wat en reizigers van bus 41 hebben het nakijken op de halte!

Verantwoordelijken willen bus 41 terug
In die Vervoersregioraad is in oktober 2023 trouwens met zeer ruime meerderheid een voorstel aangenomen om bus 41 zo snel mogelijk terug te brengen op de oude route.

Waarom is dit nog steeds niet uitgevoerd? 

Nog elke dag zijn er passagiers verbijsterd dat die bus niet naar Middenweg, de Linnaeusstraat en Dappermarkt rijdt. Drie kwartier duurt het nu, in plaats van zoals vroeger een klein kwartiertje. Inwoners zijn afhankelijk van bus 41 voor hun sociaal en maatschappelijk welzijn. 

Wie is de echte bestuurder?
Je inzetten voor inwoners zoals bijvoorbeeld buurtgemeenten of -wijken hebben gedaan om een lijnaanpassing tegen te houden,  dat gebeurt helaas niet in Ouder-Amstel. Het gaat om duidelijk en daadkrachtig optreden richting Vervoersregio Am-sterdam/GVB. Ook zij zijn er voor de reizigers. 

De inwoners willen bus 41 terug op de route naar het Muiderpoortstation en zo spoedig mogelijk. De bestuurder die dat voor elkaar krijgt, krijgt alle lof. Elke dag! 

Wat zeg je? Op Drechtje!

Namens redactie team Drechtje,

Niek Heering

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie