In maart waren er nog demonstraties om mensen te werven voor de brandweer.
In maart waren er nog demonstraties om mensen te werven voor de brandweer. import

Brandweer rukt niet meer uit vanuit Ouderkerk

17 september 2018 om 14:52 lokaal

OUDERKERK Het uitrukken vanuit de brandweerkazerne aan de Diedrick van Haarlemstraat in Ouderkerk aan de Amstel is gestopt wegens het aanhoudende personeelstekort in combinatie met twijfels over een lange termijn investeringsbeslissing.

"De brandweer kampt al jaren met een personeelstekort voor kazerne Ouderkerk", zo is te lezen op de website van de brandweer Amsterdam-Amstelland. "De afgelopen jaren zijn er diverse wervingsacties geweest om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Die kwamen er ook, maar mede door de uitstroom van personeel bleef het tekort bestaan. Deze uitstroom was een gevolg van de lange periode van onzekerheid over de nieuwbouw. Er zijn jonge vrijwilligers opgeleid, maar omdat het moeilijk is een betaalbare zelfstandige woonruimte te vinden in Ouderkerk, bleven zij niet behouden voor de Ouderkerkse kazerne. Uiteindelijk zagen de vrijwilligers zich genoodzaakt tot het besluit om te stoppen met hun activiteiten en de gemeente te adviseren de bouwplannen te staken."
Gemeente Ouder-Amstel en Brandweer Amsterdam-Amstelland zijn zich bewust van de impact van het besluit van én voor de vrijwilligers. Brandweer Amsterdam-Amstelland wil de huidige vrijwilligers graag behouden vanwege onder andere maatschappelijke betrokkenheid, gedrevenheid, lokale kennis en slagkracht.
Joyce Langenacker, burgemeester Ouder-Amstel laat weten: "Na zoveel inspanningen om vrijwilligers te werven is het jammer dat het ons met elkaar niet is gelukt. Ik ben trots op onze vrijwillige brandweermensen. Zij hebben jaren met hart en ziel gewerkt voor Ouderkerk. Ik hoop dat zij hun kennis en kunde voor ons blijven inzetten, zij het op een andere werkplek."
De plannen voor de bouw van een nieuwe kazerne in Ouderkerk aan de Amstel zijn stopgezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie