Verliezend Ouderkerk verdiende meer

11 december 2018 om 12:40 lokaal

OUDERKERK Je krijgt niet altijd wat je toekomt. Ouderkerk, al zes opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, ontving IVV uit Landsmeer. Het werd geen loon naar werken: 0-2.

Rob van 't Veer

Ouderkerk startte met de wind in de rug. Dat dat niet altijd in het voordeel werkt bleek ook nu weer. Het spel van Ouderkerkse zijde oogde wat onrustig en er werd te vaak de lange bal gespeeld om de voorwaartsen te bereiken. Dat lukte meestal niet, de bal schoot regelmatig door de harde wind over de achterlijn bij de tegenstander. Toch maakte Ouderkerk in de beginfase de meeste aanspraak op een doelpunt. Zo ook in de 7e minuut. Uit een vrije trap van Desley Douglas kopte Friso Kaashoek via de handen van de keeper op de lat.

Aan de andere kant was het bij één van de sporadische IVV-aanvallen daarentegen wel direct raak. Van de linkerkant werd de bal laag voorgezet. Keeper René de Jong kon die niet onder controle krijgen en toen was het voor Terzo Stemerdink een koud kunstje om te scoren. (0-1).

Het gevaar aan IVV-kant moest overigens vooral komen van de beweeglijke Dave Hertog, maar de defensie van Ouderkerk had hem goed in bedwang. Ook na de rust toen de wind was gaan liggen deed Ouderkerk beslist niet onder voor IVV.

Onder het toeziend oog van oud-prof (IJzeren) Rinus Israël, wiens kleinzoon in IVV-speelt, had Ouderkerk een licht veldoverwicht. Het spel oogde meer verzorgd en het wachten was op de gelijkmaker. Een puntertje van invaller Tom Straver ging net naast en een kopbal van Thijs Barneveld net over.
In de slotfase zette Ouderkerk wat extra druk. Zou dan een corner op rechts in de 90e minuut nog resultaat hebben? Keeper René de Jong had z’n doel zelfs verlaten en was mee naar voren gegaan. De corner werd afgeslagen en Gaudi van Oosterhout van IVV had vrije doortocht richting het lege doel van Ouderkerk (0-2).

Trainer Lex van der Horst vond Ouderkerk in de eerste helft iets te gehaast, maar in de tweede helft beslist niet de mindere van IVV. Ook enkele supporters uit Landsmeer vonden dat een gelijkspel beter de verhouding zou hebben weergeven.

Pupil van de week was Diesel Bouwman. Tot speler van de week werd Tim Baas gekozen.

Volgende week het laatste duel vóór de winterstop: Bloemendaal uit.