Afbeelding
Gemeente Ouder-Amstel

Andere tijden Milieudepots Ouder-Amstel

7 februari 2019 om 07:30 lokaal

OUDER-AMSTEL De openingstijden van de milieudepots in Duivendrecht en Ouderkerk zijn met ingang van 4 februari gewijzigd. Met de verruiming van de openingstijden wil de gemeente inwoners beter faciliteren voor het wegbrengen van afval. inwoners kunnen vanaf nu op maandag de hele dag terecht om huishoudelijk afval en ander materiaal naar het milieudepot te brengen.

In Duivendrecht kan dat van 9.00 tot 12.30 uur en in Ouderkerk van 13.00 tot 16.00 uur. Op woensdagmiddag zijn beide milieudepots open van 14.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.00 uur.

"We willen de openingstijden beter laten aansluiten op het ritme van onze inwoners,¨ aldus wethouder Axel Boomgaars (Milieu en Duurzaamheid). ¨Op de maandag kan je bijvoorbeeld je afval van het klussen op zondag wegbrengen, woensdag zijn we in de namiddag later open voor mensen die van hun werk komen, en we gaan op zaterdag de hele dag open omdat dat een handige vrije dag is," Hij ging maandagochtend meteen een kijkje nemen bij het milieudepot in Duivendrecht. Daar ontmoette hij Dick Donker, die als een van de eersten naar het milieudepot kwam om zijn afval weg te brengen.

Daarnaast start de gemeente medio dit jaar met het inzamelen van GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval) en gaat ze aan de slag met het invoeren van Diftar (gedifferentieerde tarieven). Dit komt er op neer dat de afvalstoffenheffing per huishouden berekend wordt op de hoeveelheid aangeboden afval. Inwoners die beter scheiden zullen dan minder gaan betalen. Over de invoering van GFT-inzameling volgt binnenkort meer informatie. Boomgaars: "Als gemeente willen we de komende jaren samen met onze inwoners aan de slag met het duurzamer omgaan met afval. Dan vragen we inzet van iedereen in de gemeente. Met het ruimer openstellen van de milieudepots willen we tegelijkertijd ook wat meer service bieden."

AMBITIE GEMEENTE De gemeente Ouder-Amstel heeft de ambitie uitgesproken om tussen 2020 en 2025 te voldoen aan de landelijke VANG-doelstellingen; 75% van afval bij de bron te scheiden en 100 kg restafval per inwoner per jaar. In 2017 produceerde iedere inwoners van Ouder-Amstel per jaar gemiddeld nog 259 kg restafval. Door afval beter te scheiden blijft er minder restafval over.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie