De jubileumcommissie van Buurtdorp. Van links naar rechts: Annelies, Hilde, Mayke en Monique.
De jubileumcommissie van Buurtdorp. Van links naar rechts: Annelies, Hilde, Mayke en Monique. Piet Sons

Buurtdorp trakteert Ouderkerkers op ontbijt

lokaal

OUDERKERK Buurtdorp Ouderkerk bestaat vijf jaar en viert dat dit jaar met een aantal activiteiten. Één daarvan is het Dorpsontbijt op zaterdag 25 mei in de Raadhuislaan, tussen Dorpsstraat en Vondelstraat. Van 9.00 tot 10.30 uur worden de Ouderkerkers daar getrakteerd op een ontbijtje.

Buurtdorp zet zich al vijf jaar in voor het samenbrengen van mensen in hun eigen omgeving waardoor ze ook meer naar elkaar omzien. Dat gebeurt onder meer door gezamenlijke activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Vanwege deze verjaardag werd een jubileumcommissie opgericht die dit jaar een aantal evenementen organiseert waar het hele dorp bij welkom is. In januari werd een spelletjesmiddag gehouden, deze zomer is er een expositie in het gemeentehuis over Buurtdorp en op Burendag, 28 september, is er onder de naam Come Together Songs een meezingconcert in de Amstelkerk.
Voor de jubileumcommissie is het de eerste keer dat ze zo'n groot evenement organiseren. ,,We hebben wel vaker bijeenkomsten gehouden waar veel belangstelling voor was maar nog niet op deze schaal", vertelt Annelies van Eekeren. ,,Daarom hebben we ook aangeklopt bij de Stichting Promotie Ouder-Amstel. Daar krijgen we veel steun van." De burgemeester zal het Dorpsontbijt officieel openen. ,,Zij was meteen enthousiast toen we vroegen of ze erbij wilde zijn."

Het ontbijt is gratis voor de Ouderkerkers. Daar is dus wel flink wat sponsoring voor nodig. ,,Gelukkig kunnen we rekenen op bijdragen van Coherente, de Riki Stichting, de Lions en de Rabobank", vertelt Monique Sons. ,,Ook zij vinden het stimuleren van contact tussen de dorpelingen een goede zaak."
De Ouderkerkse middenstand levert de ingrediënten voor een kakelvers ontbijt met onder meer brood van Bakker Out en beleg van slagers De Ridder en Stronkhorst. Het streven van Annelies, Hilde, Mayke en Monique is niet alleen het op tafel zetten van een goed ontbijt maar het moet ook gezellig zijn met een kleurig tafelkleed en een bloemetje van bloemiste Stephanie. ,,Kortom, een goede open sfeer, waarin ruimte is voor ontmoeting en nieuwe contacten", aldus Mayke. Hilde vertelt dat er geharrewar was over de in te kopen hoeveelheden. ,,Daarom vragen we de mensen om zich aan te melden voor het ontbijt. Dan weten we waar we op kunnen rekenen."


AANMELDEN Aanmelden kan tot en met 18 mei via buurtdorpouderkerk@gmail.com of telefonisch tussen 18.00 en 20.00 uur op 020-496.4938 of 06-5328.9252.

advertentie
advertentie