Afbeelding
Fotopersbureau Jan de Wit Jr.

Avondvierdaagse gaat maandag van start

14 mei 2019 om 16:15 lokaal

OUDER-AMSTEL De Avond Vierdaagse in Ouder-Amstel gaat maandag 20 mei van start. Voor de 14de keer lopen kinderen van basisscholen in Ouderkerk aan de Amstel, Nes aan de Amstel en Amstelveen plus een aantal individuele lopers vier avonden lang routes van 5 of 10 kilometer, om daarna hun fel begeerde medaille in ontvangst te kunnen nemen. Het aantal kinderen van de basisscholen dat dit jaar deelneemt is ruim 600.

In verband met de voorbereidingen bouw van de nieuwe brug over de Amstel en omdat bepaalde gebieden van het Groengebied Amstelland zijn afgesloten (in verband met het broeden van de weidevogels) is er een hele nieuwe 5 km-route voor de maandagavond gemaakt. Daarin zit volgens de organisatie voor de 5 km- wandelaars een leuke verrassing.

Op de slotavond (donderdag) komt de route van zowel de 5 als de 10 kilometer uit op Het Kampje. Daar hebben ouders, grootouders, familie en vrienden tussen 19.00 en 19.45 uur alvast de gelegenheid om de deelnemers te feliciteren met het uitlopen van de Avond Vierdaagse. Rond 20.00 uur loopt iedereen gezamenlijk met de Jamin Brass band het laatste stukje route naar SV Ouderkerk aan de Wethouder Koolhaasweg lopen waar de finish is.

Wie alvast wil zien hoe de routes lopen, kan deze bekijken op www.wandelookmee.nl. Op deze website is ook andere informatie te vinden zoals starttijden en dergelijke. Ook is meer informatie te vinden over de sponsoren die de organisatie van de lokale Avond Vierdaagse in ons dorp mogelijk hebben gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie