Er worden diverse demonstraties gegeven.
Er worden diverse demonstraties gegeven. Naomi Heidinga

Open dag ponymanage Equito in teken van film

18 mei 2019 om 10:00 lokaal

AMSTELVEEN Ponymanege Equito houdt op zondag 26 mei van 11:00 tot 17:00 uur haar jaarlijkse open dag. Thema is 'Ponybios'. De grootste kaskrakers komen voorbij: van ''Avatar', 'Harry Potter' en Jurassic Park' tot Disney-klassiekers als 'Sneeuwwitje' en 'Junglebook'. Deze keer niet met Hollywoodsterren, maar met pony's in de hoofdrol. Ruiters nemen het publiek met de pony's mee naar verschillende werelden. Bezoekers worden getrakteerd op spectaculaire en grappige shows en leuke ponyspelletjes. Bezoekers kunnen ook zelf aan allerlei activiteiten deelnemen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

De shows staan in het teken van uiteenlopende films. Natuurlijk zijn er de typische paardenfilms. In 'Hildago'' gaat het over de avonturen van mustang Hidalgo en cowboy Frank. Black Beauty danst door de bak en laat zien waarom het paard jaren geleden de harten van zoveel kinderen wist te veroveren. En Spirit toont hoe je in vrijheid kunt samenwerken met een pony. Maar ook andere genres komen aan bod. Spannend wordt het bijvoorbeeld tijdens 'The Hunger Games' en 'Jurassic Park'. Peter Pan beleeft een mooi avontuur en Winnie de Poeh is ook van de partij. Voor de jongste bezoekers staan ook Sneeuwwitje en Dora op het programma.

Tijdens het ponyspelletjestoernooi strijden twee ruiterteams om de Oscars voor de mooiste kostuums, de beste actiescene, de spannendste stunt en de beste Equito-film. Bezoekers kunnen hun favoriete team steunen en meedoen aan de sponsorloterij met kans op prijzen. Ze kunnen verder hun ponykennis testen tijdens een speurtocht, of een voltigeles volgen op Ollie, het voltige-oefenpaard. Kinderen kunnen onder begeleiding een rondje stappen op één van de pony's. Er is een kraam met tweedehands ruiterspullen, waarvan de opbrengsten naar Brooke Hospital for Animals gaat. De manege staat aan Kalfjeslaan 49 in Amstelveen (ten zuiden van het Amstelpark). Meer info: www.equito.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie