DE Dorpentocht voert langs mooie plekjes in de regio.
DE Dorpentocht voert langs mooie plekjes in de regio. Frans Goossens

Dorpentocht: op fiets door regio voor goed doel

20 mei 2019 om 19:00 lokaal

OUDERKERK De 42ste editie van de Dorpentocht staat zondag 2 juni op het programma: een fietstocht door de regio waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit keer is dat doel het Bartiméus Fonds dat zich inzet om extra's voor kinderen met een visuele beperking mogelijk te maken, zoals sportprojecten of veilige speeltoestellen. De voorverkoop van deelnemerskaarten is inmiddels van start gegaan.

De Dorpentocht 2019 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Uithoorn, Waverveen, Vinkeveen, Vreeland, Abcoude, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Er kan gestart worden tussen 09.00 en 14.00 uur. Alle posten sluiten uiterlijk 17.00 uur

Bij elke post ontvangen deelnemers een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit heeft zoals altijd te maken met het goede doel, nu het Bartiméus Fonds.

ERELINTJE De Dorpentocht staat bekend om de goede organisatie en voert deelnemers langs mooie plekken in de omgeving. En ieder jaar steekt Stichting Dorpentocht veel tijd en moeite in het uitzetten van een nieuwe route. Na afloop krijgen de fietsers die de tocht voltooid hebben een erelintje. Er zijn fietsers die intussen alle 41 voorgaande exemplaren hebben verzameld.

Een deelnemerskaart kost 4,50 euro op de dag van de tocht en 3,50 euro bij een van de voorverkoopadressen. Ook is het mogelijk een deelnemerskaart via www.dorpentocht.net te bestellen voor 4 euro (inclusief verzendkosten).

De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen. Startplaatsen: Amstelveen (35 + 55 km) KKC, Elegast 5; Uithoorn (35 + 55 km) UWTC, Randhoornweg 100; Waverveen (35 + 55 km) Hoek Veldweg/Proostdijerdwarsweg; Vinkeveen (55 km), Café restaurant Viersprong, Vinkenkade 2; Vreeland (55 km), Dorpshuis Fetha, Fetha 16; Abcoude 955 km); Fietsbrug Amsterdam Rijnkanaal; Oudkerk a/d Amstel (35 + 55 km), Café De Vrije Handel, Dorpsstraat 7.

Voorverkoop tot en met vrijdag 31 mei bij Bruna Amstelveen, Groenhof 118; Boekhuis Aalsmeer, Zijdstraat 12; Mondria Mijdrecht, De Lindeboom 11; Bruna Uithoorn, Amstelplein 81.

Voor meer info: www.dorpentocht.net

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie